Startside
torsdag 04. juni 2020
Baselmessa 2015 Skriv ut E-post
lørdag 21. februar 2015
Årets Baselmesse går av stabelen 19 til 26 mars

http://www.baselworld.com/

Verdens største klokkemesse i Sveits er et must for alle som elsker ur og klokker og er en gedigen opplevelse.
Alle burde minst en gang i livet besøke Baselworld, som messa heter og om ikke annet enn bare gå rundt å oppleve den enorme verden som klokker (og smykker) utgjør. Her finner du fra topp luksus med stands så store som hele kvartaler, til alt innen verktøy og maskiner for urmakeverkstedet. Alle de aktuelle leverandører til urmakerens hverdag, er på plass.
Hva blir årets nyheter?
Høy Sfr.
 
Det har vært diskutert mye før denne messa, hvor mye den høye Sfr. vil slå ut på omsettningen i år. Generellt er alle varer fra Sveits øket i pris med ca. 10 %

Smart Watch.
Det andre er Smart Watch eller I-Watch. Både Swatch Group og andre store produsenter har gitt signaler om at de vil være med her. Dataindustrien har nå kommet med avanserte arbåndsur der Apple nå kommer med nyheter i år og alle diskuterer hor mye dette vil ta fra det tradisjonelle urmerkedet. Vil vi se nyheter fra uindustrien her?

Dårlige elektroniske kvartsverk
Fortsetter ETA og andre med sin utvikling av det meget dårlige og ikke reparasjonsvennlige kvarturet som nå er i markedet. Disse urverk koster omtrent ingen ting, men sitter i dyre Sveitsiske merkeur. Ingen fagurmakere forstår hvorfor et slikt urverk skal puttes inn i ur som blir presentert som kvalitetsur. Ser vi en endring i dette nå i Basel, eller vil denne trend fortsette?

Det kompliserte uret.
Vi er fremdeles inne i den trend at det er populært og ha et flott og dyrt mekanisk ur på armen, ofte med kompliserte mekaniske finurligheter. Dette løfter den sveitsiske kvalitetsproduksjonen og vi kommer også i år til sikkert å møte kompliserte og vanvittig dyre ur der den ene produsent skal overgå den andre. En international artikkel forrige uke  ,  http://qz.com/345514/swiss-watchmakers-greatest-fear-isnt-the-apple-watch-its-men-wearing-jewelry/   viser at noen nå sette spørsmål om hvor lenge denne trenden vil vare. Den dag klokker ikke har samme status som i dag, blir det er stort spørmål om Sveits er forberedt på dette. Fabrikker sitter med store resurser til å møte dette og få frem de gode mekaniske urverk ( se lenger ned i artikkelen) Men hvem tør å komme med det gode , enkle mekaniske urverket først?

Det mekaniske enkle og gode urverk
Det finnes omtrent ikke normale enkle og gode urverk i markedet, lik de som var basisprosuksjonen for 30-40 år siden. Det er ingen store produsenter som hitill har vært villige til å satse på et godt mekanisk dameursverk med manuellt opptrekk som kan masseproduseres i den kvalitet vi hadde tidligere. Hvem produsent kommer med det første manuelle mekaniske gode 13''' urverk lik Longines 30L eller Omega 267. For ikke å snakke om AS 970 / 1726 i 8-3/4''' og AS 1130 i 13'''Gå inn på denne linken og se på alle de urverk som ble laget i Sveits for noen år tilbake. ALLE kunne repareres og ALLE hadde deler vi kunne få!

http://oldswisswatches.com/Spares/AS_Mechanical_Movements_2.htm

Den fabrikk som TØR satse på en rennesanse her, vil ant. lykkes meget godt!
Mange mener tiden er overmoden.

Hvorfor finne opp hjulet på nytt når vi har så masse å ta ev?

Men får vi se noe slikt i Basel i år?

Urverk som en fagurmaker kan få deler til og gi service som vi har gjort i over 100 år!

Vi sees i Basel!
 
 
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.