Startside arrow Nyheter arrow 50% erstatning ved ran! VIKTIG
lørdag 04. juli 2020
50% erstatning ved ran! VIKTIG Skriv ut E-post
mandag 09. februar 2015
Ur og gullsmeder får avkortet estattning ved ran
erstattning ved ran av gull, ur og edelstener, jfr. straffeloven § 267, er begrenset til 50 % av forsikringssummen for varer.

Dette får meget stor betydning hvis en urmakerbutikk blir ranet. 50 % avkortning av erstattningssummen er et meget alvorlig innhogg i vår forsikringsdekning.
Sjekk dette med ditt forsikringsselskap.
 I samtale med et av de største selskap i Norge, kommer det frem at 2014 var et meget positivt år vedr. ran. Det var utbetalinger langt under det som selskapet hadde kalkulert med.
De presiserer at en erstattning nå for dette selskap blir beregnet ut i fra det max-beløp som er tegnet som erstattningssum på varebeholdningen og at 50% av dette beløpe er grunnlaget for en erstattning ved ran.
Dette er etter vår mening litt defust og ikke godt nok informert. Selskapet sier de vil se på dette igjen til høsten om den positive trend vedr. ran fortsetter.
FUN anbefaler sine medlemmer å kontakte sitt forsikringsselskap om dette. Det er viktig at hver enkelt vet hva en ev. erstattning blir hvis det blir et ran. En så sterk avkortning som 50% kan få store konsekvenser.
Det er tydeligvis litt forkjellig praksis rundt om i forsikringsbransjen.


 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.