Startside
fredag 22. januar 2021
Kjøp klokka di i Norge! Skriv ut E-post
søndag 30. november 2014
Kjøp klokka i Norge!
Nettsalget øker voldsomt og vi kjøper mere og mere varer fra og i utlandet.
Det er ikke alltid det lønner seg, viser det seg nå mere og mere.
Armbåndsur er en av de produkter du bør tenke deg godt om før du kjøper i utlandet eller på nettet.

Betal 25 % moms

Alle varer du kjøper på nett fra utlandet over kr. 200,- MÅ momsbetales inn i Norge.

Du skal i dag betale 25 % moms på alle nettkjøp fra utlandet over kr. 200,- . Beløpet er under revidering, men foreløpig er kr. 200,- grensen.

TA VARE PÅ MOMSKVITTERINGEN !

Dette får betydning for ev. service og forsikringsdekkning av uret i Norge. Ta også vare på kjøpskvitteringen, den kan få betydning hvis uret må erstattes av ditt forsikirngsselskap.

GÅ PÅ RØDT HVIS DU HAR VARER FOR OVER KR. 6000,-

Du skal fortolle (gå på rødt) og momsbetalle alle varer over 6000,- som du kjøper i utlandet hvis du er ute i over 24 timer (grensen er ellers 3000,- kroner.)

http://www.toll.no/Smuggling er ulovlig!

Det regnes som smuggling hvis du ikke tollbehandler og betaler moms på klokka du kjøper i utlandet. (gjelder også brukte klokker) Grensen er da 6000,- kroner hvis du har vært i utlandet over 24 timer. Dette gjør at du ulovlig har innført en vare til Norge som kan ha stor betydning for deg hvis uret skal til service eller bli erstattet av ditt forsikringsselskap.

Du risikerer max 6000,- i erstattning eller ingen erstattning fra ditt forsikringsselskap over hode hvis uret blir stjålet !

Ja, er du lovbryter og smuggler ditt nykjøpte dyre ur inn i Norge, er dette pr. definisjon straffbart.

Sertifikat, verdensgaranti, produktgaranti er ofte ikke verdt papiret det er skrevet på.

Selv om selger aldri så mye virker seriøs og sier at du får reparert og servise i Norge, er ikke dette noen trygghet. Du risikerer å måtte betale alt selv om noe skjer med uret og du er helt avhengi av at det er noen i Norge som vil hjelpe deg.

I utgangspunktet er det selger som er ansvarlig for det uret han selger, ikke en butikk i Norge.

Garantikort skal være stemplet, datert og signert med kjøpers navn og adresse.
Vi urmakere ser oftere og oftere sertifikat og garantikort som ikke er stemplet eller mangelfullt utfyldt. Uret kan da være tyvegods og selv om uret blir momsbehandle og lovlig importert inn i Norge, har du et problem med servise-hjelp.

Garantikort som ikke er fyldt ut fra selger = hold dere langt bort fra slike ur!


BILLIGURET
Uret du kanskje kjøper på stranden eller på en basar i syden, kan være laget av barnearbeide. Du har ingen anelse om hva metallet inneholder av skadelige metaller og du kan utvikle alergier. Disse ur som du synes er flotte og pene, er laget så rimlelig at du ikke ville tro det. Selv om du pruter ned prisen masse, betaler du antagelig alt for mye. Men du aner ikke hva du har kjøpt og du aner ikke hva du sette på ditt håndledd!
Det er ingen instans som kontrollerer dette!


5-års reklamasjonsrett = din beste trygghet for å kjøpe et ur i Norge.

Kjøpsloven i Norge gir forbruker en unuk mulighet til trygghet desom noe skjer. Dette alene oppveier ofte den lille forskjell et ur har i pris.

Fake-ur, eller et forfalsket ur,
er nå så vanskelig å oppdage at du som forbruker ikke har en sjans!
Selv fagurmakere har problemer med å skille et forfalsket ur fra et ekte uten nærmere undersøkelse.
Dette er i dag en så omfattende kriminell virksomhet at det ikke ser ut som det er mulig å stoppe dette. Et fake-ur er ulovelig å produsere og selge og blir du tatt inn i Norge med et falskt ur, blir det store bøter.

Du mister retten til å få erstattet uret hvis det er smugglet inn i Norge
Du har ingen rettigheter ved feil i uret eller service på uret hvis det er smuglet inn i Norge
Du kan kaste penger rett ut av vinduet!

Kjøp derfor uret i Norge hos en fagurmaker med full reklamasjonsrett etter kjøpsloven.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.