Startside
fredag 22. januar 2021
Slik skal ikke en urmakerlærling behandles Skriv ut E-post
tirsdag 21. oktober 2014
Urmakerlærling i Tønsberg fikk omtrent ikke lønn eller opplæring

 
Det ble i går avdekket en meget tragisk sak i Tønsberg som ble slått opp på hele førstesiden i
Tønsberg Blad.


Meget uheldig for urmakerfaget

FUN har gjennom de siste 15 år fått mange tilbakemeldinger om dårlig opplæring og at en lærlingutdannning ikke alltid fungerer som den skal. Dette som kom frem i går tar nok kaka i så måte. Slik skal det ikke være.

Her må flere ledd ha sviktet totalt.

En slik opplæring burde vært stoppet for lang tid siden og det er lov spøre seg hvordan kontrollen som Vestfold fylke er pålagt å ha, har fungert her.
Ut i fra det som fremkommer i saken gjennom avisene og de opplysninger FUN har tilgang til, er dette et eksempel på at lærlingordningen for vårt lille fag ikke fugerer som den skal. Det er ikke mulig å kvalitetssikre en lærling faglig ut i fra dagens regler der HMS er mere viktig enn den faglige opplæringskvalitet.Det er ingen link mellom fag og myndigheter for å skreddersy et opplegg for denne lærlingen, som sans. sitter igjen med et stort tap og en meget dårlig opplæring.

Har lærekontrakt på 3 år uten at fagets organisasjoner har kjenskap til det.
Det er meget uvanlig i dag at det opprettes lærekontrakter på alle tre åra. Sist FUN kjenner til det, var for over 20 år siden. Det normale er at eleven går VG2 på Kongsberg V.G.S. og så 2 år ut i lære. Eleven får da gå opp til tverrfaglig eksamen på skolen og får de fag som loven tilsier.
Her har lærlingen fått godkjent en 3-årig opplæring i bedrift uten at noen kan kvalitetssikre hva som ligger i selve utdanningsinnholdet. Det er ikke opprettet en lærlingeskole, slik det burde vært gjort her for å gi eleven den teoretiske opplæring som kreves.

Dette har ingen ting med en moderne fagutdanning å gjøre

Fagurmakerne Norge og Norges Urmakerforbund, er lite fornøyd med det vi leste om saken i går. Det er rett og slett tragisk for den lærlingen som nå i snart 2,5 år har vært under opplæring i Tønsberg. Vi håper dette ender ut i en god løsning for denne lærling og at vi slipper å få slike saker i fremtiden.

Saken er politianmeldt og lærlingen står i dag helt uten arbeide.

Dette er bare svært trist!


 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.