Startside
fredag 22. januar 2021
Årsmøte i FUN 4 okt. 2014 Skriv ut E-post
mandag 06. oktober 2014
Herulf Mathisen fortsetter som formann i FUN
FUN hadde sitt årsmøte i Oslo lørdag 4 oktober 2013
Det ble i år igjen full støtte til vår formann Herulf Mathisen fra Harstad.
Viktige saker som bl.a. ble diskutert:
  • Sammenslåing med NUF til felles paraply for urmakerfaget
  • Utdanning og skoletilbud, klage på årets svenneprøve fra 5 kandidater til Buskerud Fylkeskommune.
  • Swatch Group og dele/leveringsnekt. Alle urverk og deler blir nå faset ut fra 31.12.2015
  •  
Felles nordisk møte i Danmark om Swatch Group og utestenging av urmakere for å få deler til de ur de selv har solgt i årevis. Vår formann drar dit som representant for FUN.

Nordisk Fagforum?
FUN kommer til å ha med seg forslaget om å starte et Nordisk Fagforum der samarbeide i det å utveksle kunnskap, utdanning, teknisk informasjon, skaffe deler, etterutdanning o.s.v. bør bli aktuelle temaer. Det blir så få fagurmakere igjen i Norden at det blir helt vesentlig å samarbeide over landegrensene. Vi ser jo nå hvor fort ting skjer og at innteksgrunnlaget for en liten urmakerbedrift blir satt på prøve når de ur bedriften har solgt gjennom tre generasjoner ikke lengre kan skaffes deler til uten å knytte den lille gode fagurmakeren til store juridiske kontrakter og krav. Her må fagurmakere samarbeide og de skandinaviske land har gode grunnlag i felles sprogforståelse og tradisjon. Det gjelder å se de muligheter som ligger i et samarbeide.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.