Startside
lørdag 04. juli 2020
Brev fra et FUN-medlem på vestlandet Skriv ut E-post
fredag 22. august 2014
Eneste urmaker mellom Haugesund og Bergen
er 75 år!


Spørsmålet som nå tvinger seg frem er hvem som skal ta vare på alle våre tusenvis av mekaniske ur i fremtiden rundt i Norge?


Urmaker Hans Dieter Gertz er en fagurmaker som egentlig har gitt seg for lenge siden, men ønsker at urmakerfaget skal bestå i fremtiden og er bekymret for utviklingen i urmakerfaget. Store deler av Norge er nå helt uten fagurmakere og kunden leter med lykt og lupe etter gamle pensjonister som fremdeles gidder og stelle med de fine gamle ur. Hans har skrevet et litet notat til FUN som han vil dele med dere.

Kjære FUN urmakere.

Sitter på mitt verksted i mitt snart 75-ige år. Har fortsatt et godt syn og motoritet i fingre er god.
Jeg hadde egentlig lagt ned mitt firma og butikk, men måtte på nytt lage et firma med momsplikt da jeg har (etter vennlig press) :-) mange spørsmål om å ta service på solgte ur og innkomne rep. Synes det er kjekt å fortsatt gjøre en jobb i samfunnet.

Jeg er den eneste urmakermester mellom Haugesund og Bergen.
Trist, men litt oppløftende å lese at Erik og gjengen hans jobber med å ta vare på urmakerfaget.

Nostalgien kom fram da jeg tilfeldig kom over en Seiko 5 aut. i en skuffe.Sikkert lagt der i 30 år fra den tiden man gjerne fikk en femtilapp i (innbytte) ved nykjøp. Åpnet det og husket den geniale enkle automatiske funksjon. Det var nok IWC som var forløperen men japanerene forenklet den. Aberet var at det ikke var opptrekks muligheter. Så hvis uret ble liggende i flere dager så måtte man sveive en del med hånden for at den skulle starte. Finnishen var rå men balanse, anker og støtsikring var bra. Jeg giikk med uret en ukes tid og det hadde en forting på på 45 sek. på den tiden, og da var jeg fornøyd. Ikke værst for et ur som har lagt i en skuff i ca.30 år. Som sagt, litt nostalgi fra en fagurmaker som følger med i det FUN gjør.
Hilsen Urmakermestert Hans Dieter Gertz.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.