Startside
søndag 23. februar 2020
Årets svenneprøve på Kongsberg er i gang.16.6.2014 Skriv ut E-post
mandag 16. juni 2014
Årets svenneprøve er ferdig på Kongsberg V.G.S.

Det var i år 6 kandidater som er oppmeldt til vanlig svenneprøve og 1 til Storurmakerfaget. Dette var flere enn på mange år.
FUN gratulerer alle som bestått og ønsker alle lykke til.


 
Av de 12 elever som i år har gått på VG2, ser det ut til at 3 eller 4 elever går videre i urmakerfaget. Dette er meget dårlig da over 60% av de som begynner på den 1-årige linjen på Kongsberg, blir borte fra faget. NUF og FUN jobber sammen med urgrossistforeningen for å få til en full 3-årig urmakerskole i Norge. Vi håper at de som begynner på skolen i høst kan bli de første til å gå videre på skolen i VG3.
Vi arbeider også for å få ut de riktige undervisningskrav som en lærling skal gjennom de 2 år ute i bedrift, samt det som lærlingen skal opp i som svenneprøve. Alle som nå er i urmakerlære i Norge må påse at de har fått dette. Ev. henvend til NUF eller FUN. De fagplaner hvert fylke leverer ut til opplæringsbedriften er sans. IKKE de rette.

Det er 2 norske elever som begynner på den Svenske Urmakarskolen i Motala. (muligens 3). Norge har en unik mulighet til å få øremerket 6 elever til å gå på den eneste internasjonale Wostep-sertifiserte skolen i Norden. Men det betyr at Norge må gå inn med økonomisk støtte til skolen, noe som urmakerfaget også jobber med å få til. Dette er en høyere urmakerutdanning enn det vi i Norge kan få til.

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.