Startside
onsdag 27. januar 2021
Mann tatt på Gardermoen med dyr Rolex Skriv ut E-post
torsdag 06. mars 2014
Kjøpte uret i Spania for kr. 74.400,-, gikk på grønnt, ble tatt i tollen.
Dette kostet mannen kr. 68.000,- i moms og straffetoll/inndrivningsverdi.

javascript:void(0);/*1394141159420*/

javascript:void(0);/*1394141186281*/

javascript:void(0);/*1394141221853*/

FUN har påpeket dette ved flere anledninger og er glad for at tollvesenet nå er klar over denne smuggling og kan ta stikkprøver.


Mange meget dyre ur blir smuglet inn i Norge.
FUN har lenge påpekt at meget dyre ur blir smugglet inn i Norge. Det er antagelig mange penger å tjene på å kjøpe dyre verdigjenstander som ur taxfritt i utlandet, for så gå på grønt inn i Norge.
Alle gjenstander som blir tatt med gjennom tollen inn i Norgeog som samlet er på over kr. 6000,- skal fortolles (gå på rødt)

javascript:void(0);/*1394141614072*/

FUN er også kjent med at det er store fortjenester i selge disse ur videre til nær full norsk pris eller få ut en full norsk forsikringserstattning hvis uret blir borte.

Urmakerfaget er ikke med på å legalisere lovbrudd ved å utskrive forsikringstakster på full ny norsk pris der uret er smugglet inn uten å betale norske moms.
Ved et tap kan eier risikere at erstattning blir på max kr. 6.000,- eller politianmeldelse for smuggling.

Kjøp ikke dyre ur der sertifikat ikke er stemplet eller datert fra selgerstedet
og hvis uret er kjøpt i utlandet SKAL tolldeklarasjon og momskvittering vedlegges urets dokumenter.

Sertifikat kan i dag kjøpes på nett og kan være falskt. Dyre ur skal da kunne kvalitetssikres og det er i dag meget vanskelig for ufaglærte å avsløre et godt forfalsket ur.
Skal du kjøpe et brukt ur i en dyr prisklasse, kan dette være tyvegods eller et innsmuglet ur.

Det er normalt ikke mye å spare på å kjøpe dyre ur legalt i utlandet.

Priser på dyre ur varierer lite rundt i verden. Men en vesentlig faktor som kan ha meget stor betydning for en kjøper, er den norske kjøpsloven på 5 års reklamasjonstrett. En international garanti betyr ikke alltid at du får service på uret i Norge, og den varer normalt i 1 eller 2 år. Det er heller ikke sikkert at den modellen du finner i utladet er tatt inn i norsk kolleksjon og derfor ikke har servise-deler i Norge.
Kjøper du uret i Norge er du underlagt de rettigheter som kjøpsloven gir i 5 år.

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.