Startside
fredag 29. mai 2020
Brann hos ETA i Grenchen søndag 29.12.13 Skriv ut E-post
søndag 29. desember 2013
Søndag morgen brøt det ut brann i hovedfabrikken til ETA i Grenchen i Sveits.

Brannen ble raskt slukket, men laget store skader.
Traff hjertet i ETA's urverkproduksjon. Kan få store konsekvenser for levering av urverk.

oppdatert 30.12.2013
 
 
 
Swatch Group direktør Nick Hayek fortalte Regional Journal of Aargau Solothurn Radio SRF, at brannen hadde rammet hjertet av produksjonen.

Alt ble ødelagt og ble fylt med røyk. Monteringslokalene er også skadet. Swatch Group kan vende seg til andre ur produsenter, men det er behov for omorganisering. Det nøyaktige omfanget av skaden og innvirkning på produksjonen skal analyseres på mandag.

For Eta arbeider det i henhold til informasjon på internett ca.8000 mennesker fordelt på flere fabrikker. Selskapet ble dannet ved en sammenslåing av flere produsenter, og har sine røtter tilbake til 1793.

Ifølge politiet var det røyk fra en brann i galvaniseringsavdelingen ved den største sveitsiske produsenten av urverk. Det var 80 krisepersonell fra brann og kjemisk samt selskapets egne brannmenn som brakte brannen under kontroll før rundt kl. 09:30.

Opplysninger som kommer inn, viser at dette kan få stor betydning for urverkproduksjonen da fabrikken også leverer urverk til mange andre fabrikker i Sveits. Sammen med Nivarox som også Swatch Group eier, har ETA en dominerende posisjon for produksjon av urverk i Sveits og ble i høst rettslig godkjent for å fase ned denne levering til andre utenfor Swatch Group. Det er i dag skrikende behov for å levere mekaniske urverk i Sveits og flere fabrikker har allerede merket leveringsstopp av urverk fra Swatch Group. Dette vil antagelig ikke gjøre situasjonen bedre.

http://www.blick.ch/news/schweiz/brand-in-grenchen-trifft-laut-hayek-herzstueck-der-uhrenproduktion-id2595705.html

http://www.srf.ch/news/schweiz/brand-in-eta-grenchen-trifft-herzstueck-der-uhrenproduktion

http://www.nzz.ch/aktuell/panorama/rauch-steigt-aus-uhrenfabrik-in-grenchen-empor-1.18212399

http://www.blick.ch/news/schweiz/aargau/hayek-herzstueck-der-produktion-getroffen-id2595501.html

http://www.solothurnerzeitung.ch/busslides-sz/galvanikanlage-der-eta-grenchen-ist-komplett-ausgebrannt-127518431

http://soaktuell.ch/index.php?page=/News/Grenchen-Brand-zerstoert-Herzstueck-der-Swatch-Produktion-_16828

http://www.globalpost.com/dispatch/news/thomson-reuters/131229/swatch-fire-strikes-at-heart-watch-mechanism-production

http://www.bloomberg.com/news/2013-12-30/swatch-falls-as-factory-fire-disrupts-watchmaker-industry.html

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.