Startside arrow Nyheter arrow Ny bok om spindelur !
lørdag 04. juli 2020
Ny bok om spindelur ! Skriv ut E-post
tirsdag 17. desember 2013
Dere har nå en unik mulighet til å skaffe et eksemplar av den blodferske boka om engelske spindelur.

KUN kr. 198,- + frakt kr. 60,- !


Bestilles: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.
telf. 900 71 389
 Eiliv Sandberg fra Hamar, er lidenskapelig opptatt av gamle engelske spindel lommeur.
Hans kontakter med England og hans erfaring med disse vakre og flotte ur, har nå endt ut med en fin bok.
Urmakerfaget er tuftet på denne kunnskap fra sent 1600 tallet til  ca.1850. Disse urmakere la grunnlaget for dagens fine og kompliserte ur. Selve håndarbeidet og den kunstneriske utsmykkingen som disse ur har, overgår dagens meget dyre armbåndsur. De kunne sitt fag og de kunne lage glimrende verktøy for å få dette til. Spindeluret, har sitt navn etter spindelgangen som vi regner som den aller første teknikk som ble brukt i et mekanisk ur. Den har sitt opphav fra 1200-tallet i Nord Italia og var omtrent uendret i mange hundre år. Det var først da det bærbare uret kom at spindelgangen fikk en bevegelig arm eller balanse som holdt uret i gang under bevegelse og bruk. Dette revolusjonerte tidmåling og uret ble et skryte-smykke for datidens finere herrer.

Boka, er den eneste i sitt slag, skrevet på norsk og med endel engelsk beskrivelse. For klokkeelskere og de som har interesse i vakker kunst, er denne boka vell verd å kjøpe.
Det er mange meget gode bilder i boka som viser de forskjellige ur-typer og perioder.

Da boka er laget privat og ikke i et stort opplag, anbefaler jeg dere å kjøpe boka før det lille opplaget er tomt.

Hilsen 

Erik Ødegaard
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.