Startside
onsdag 27. januar 2021
engelske kongehus søker urmaker Skriv ut E-post
torsdag 26. september 2013
Det engelske kongehus søker urmaker.

Dronning Elisabeth er kjent for sin punktlighet og at urene på slottet skal gå rett.

Hun søker nå etter en dyktig urmaker som kan trekke og holde i orden de 1000 ur som befinner seg i Dronningens eie.
Slottet søker etter en dyktig urmaker som skal være en av de tre som holder urene i perfekt stand til enhver tid i alle av dronningens boliger. Samlingen er en av verdens fineste og det settes store krav til den som skal få jobben.
.


Blandt urene er det tårnur som er vanskelig å komme til i fuktighet og kulde noe som gir urmakeren store utfordringer.
I stillingsbeskrivelsen står det bl.a.: Du må være dyktig med hendene og kunne arbeide med maskiner, verktøy med særlig evne til å demontere og rense urverk, lage nye deler, lodde, lage skruer, hjul og drev, lage visere, tallskiver, graveringer og beherske noe smiingsarbeide.
Du må være kvalifisert etter BHI-standard,- final grade standard, D.v.s. topp utdannet etter BHI-standard fra det Engelske urmakerforbund som har 2500 medlemmer. De fleste av disse medlemmer er entusiaster og klokkesamlere mer enn urmakere. I år har kun 86 personer oppnådd denne grad som kongehuset ønsker.
I England er det en minkende tilførsel av kvalifiserte urmakere og antal verksteder minker i samme grad som vi ser over hele Europa.
Lønnen dronningen gir er £ 31.200,- i året, som tilsvarer snaut 290.000,- norske kroner som ligger over en normal urmakerlønn i England.

Helt siden det mekaniske uret kom, har kongehus vært store avtakere til mekaniske flotte ur. Det Engelske kongehus er ingen untak og Dronning Elisabet er bl.annet eier av en ring med et urverk som har en liten arm som kan klø Dronningen på fingeren for å minne henne om ett eller annet.

Har vi kandidater i Norge mon tro? 
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.