Startside arrow Nyheter arrow UTEN Håndverkeren dør samfunnet
tirsdag 02. juni 2020
UTEN Håndverkeren dør samfunnet Skriv ut E-post
torsdag 06. juni 2013
Små og verneverdige fag er i stor fare for å bli borte.
Urmakerfaget tilhører denne kategori.
Fagurmakeren kan ikke erstattes med andre!

Nå bør en handtverk-fagtittel f.eks. Urmaker, Gullsmed, Snekker, Maler osv. bli knyttet til en utdanning på lik linje med akademiske fag og igjen bli beskyttet.

I dag er det slik i Norge at ALLE kan kalle seg Urmaker, Gullsmed, Snekker og Maler selv helt uten fagutdanning! Som forbruker er du helt uten mulighet til å vite om er fagperson virkelig er utdannet. Det er kun Mesterbrevet som setter krav til fagutdanning. Selve fagtittelen og utdanningen er helt uten beskyttelse.

Denne link til en tysk film som viser konsekvensen hvis alle håndverkere blir borte, setter dette i et hvisst perspektiv.

Gå inn å se på denne:

http://www.youtube.com/watch?v=XrWowboyIsM
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.