Startside arrow Nyheter arrow NANO-diamant-olje= fremtidens smøring?
lørdag 04. juli 2020
NANO-diamant-olje= fremtidens smøring? Skriv ut E-post
onsdag 31. oktober 2012

NANO-LUBE
Kan dette være fremtidens smøring også i klokker?

Alle mekaniske ur må smøres reglemessig og friksjon i lageraksler er viktigste årsak til at uret blir defekt. Derfor er målet for alle kvalitetsprodusenter av mekaniske ur å få så friksjonsfrie urverk som mulig.

Friksjon har gjennom alle år vært det store samtaleemnet vedr. smøring av store og små ur. Det er en rivende utvikling i smøreoljer for ur, og på få år har de fleste produsenter helt gått over til helsyntetiske oljer. De tåler langt mere temperaturendring og holder viskositeten langt bedre gjennom lengre tid.
De forskjellige urprodusenter har forskjellig mening vedr. hvilken oljetyper og fett som egner seg best, og for urmakeren, har det vært og er vanskelig å holde seg oppdatert.

Denne NANO-olje har nå vært testet hos urmakermester Erik Ødegaard i Sarpsborg i 3 år.
Nano-teknologien er i rivende utvikling, og nano-oljer der diamant er pulverisert ned til nanopartikler, er kommet på markedet. Dette er lite kjent i Norge, og for 3 år siden fikk vi tak i en liten flaske NAMO-olje fra USA. Det var Steinar Opstad, mangeårig rtedaktør av urmakertidsskriftet i norge og tidl. direktør i NHO som skaffet oss NANO-oljen. Han har i mange år studert NANO-teknologi og mente dette var noe for oss å prøve.
Den NANO-olje vi fikk, var beregnet på store ur og jeg har testet den på tårnuret i Sarpsborg Kirke. Etter 3 år er det ikke observert oljedefekter på lik linje med de lager som har vanlig smøring. Det er for tidlig å si hva resultat dette blir, men vi har i dag fått mail fra USA som vi har klippet inn nedenfor.
Gå inn å se hva de sier om denne NANO-oljetype som nå har gjennomgått og bestått mange tekniske tester.
Ur er en meget liten del av vår mekaniske verden, men kanskje vi her ser begynnelsen på en helt ny smøreteknologi?
Fremtiden får vite hva NANO kan bety for urindustrien, men det er få ting i vår tekniske hverdag som utvikler seg så raskt som NANO-teknologien gjør.

NanoLube, Inc has just passed Phase 1 testing (16 grueling tests) at Picatinni Arsenal, and we need your help. For a short time, we have slashed our prices to fund Phase 2 of Military testing. Our NanoMaterial has received Tox Clearance - certifying our NanoMaterial as safe by the DoD and US Army.
 
Also attached is a PDF with a report from Gun Test Magazine, rating our products "GRADE A".
 
At the following link you can see stunning dyno testing at Harley Davidson with increased power, revving speed, and a cooler, quieter engine. Also a race car treated with DiamondLube™ and more links to youtube demos. Help us help the planet with increased fuel economy, slashing carbon emissions and keeping our solders safe with diamond coatings.
 
 
Thank You for your support.
Chris Arnold (pres)
NanoLube, Inc
9 N Main St
Lombard, IL 60148
630-706-1250
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.