Startside arrow Nyheter arrow Den ukjente svenske urmakerskole
søndag 23. februar 2020
Den ukjente svenske urmakerskole Skriv ut E-post
torsdag 27. september 2012
Lijanskolan i Vännäs utenfor Umeå i Sverige, er lite kjent i Norge.

Skolen startet i 1981 og tar inn 12 elever hvert år.
Utdanningen er 3-årig etter den svenske gymnasieutbilding.

De sier selv at skolens 3-årige utdanning tilsvarer Borensbergskolen's (den mest kjente i Sverige) 2-årige utdanning. I Borensberg har de hatt et 3.Wostep-år ( er frivillig) og svenneprøveår.
Det ser nå ut til at det blir en ny 2-årig Wostep-skole i Sverige som kommer til å dekke hele Norden. Dette blir en international urmakerskole bassert på de krav som den sveitsiske urindustri setter til service på finere ur. Vi regner med at denne skolen tidligst kan starte opp neste høst. FUN vil informere om dette så fort vi får mere opplysninger om saken.

Her er to linker til Liljan-skolen.

http://www.lilja.vannas.se/default.asp?id=7029

http://www.lilja.vannas.se/default.asp?CS_PageNo=7&id=8982&ptid=6876
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.