Startside arrow Artikler arrow Tyske urfabrikker 2 av Jon Lindstrøm
onsdag 19. februar 2020
Tyske urfabrikker 2 av Jon Lindstrøm Skriv ut E-post
torsdag 06. september 2012
Alternativer til SWATCH GROUP?

Swatch Group ønsker å begrense sine leveranser av både urverk og deler til urprodusenter og vanlige urmakere. Dette vil få sterke negative konsekvenser for mange norske urmakere, urmakerverksteder og fournityrister. Det blir derfor viktig å søke etter alternativer. Nomos fabrikken i Glasütte satser nå friskt for selv å kunne utvikle og produsere egne gangdeler. En ny fabrikkbygning planlegges også.  Med boka, « Deutsche Armbanduhren», som kilde vil jeg etter hvert gi korte beskrivelser av Tyske urprodusenter fra A til Å med tilhørende mail og hjemmesider. Boken anbefales, den tar med mange flere produsenter en jeg kan presentere her.

Hilsen J.J.L

Wempe Glashütte i /SAStiftet: 2005

Ansatte: 35, ( 12 i verkstedet, 9 på observatoriet, og 14 i utdannelse)

Årsproduksjon: ca. 2200 ur

Prisområde: Wempe ur: 85 modeller fra 775 – 3475 euro. Wempe kronometere 22 modeller fra 3950 – 74500 euro

Fra gammelt av er Wempe kjent for sin produksjon av skipskronometere. I dag produserer de armbåndsur med eta verk. Men også ur i toppskiktet, produsert og utviklet i samarbeid med Nomos. Nomos konstruktøren Thierry Albert har utviklet et Tourbillonverk som leveres med kronometersertifikat fra Wempes eget observatorie i Glashütte. Observatoriet som ligger på åsen over Glashütte var en ruin, men ble restaurert av Wempe for noen år siden. Her kan nå tyske urprodusenter sertifisere sine egne ur etter den tyske industrinormen DIN 8319. Her har Wempe og Nomos gitt den tyske urindustrien et solid løft.  

 
Point Tec Electonic GmbH

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.

Hjemmeside: www. pointtec.de

Stiftet: 1987

Ansatte: 10

Årsproduksjon: ca. 20000 mekaniske og 60000 kvatrsur

Prisområde: 100 – 2000 euro

Fabrikken markedsfører urmerkene Junkers, Zeppelin og Maximilian. Junkers er flygerur med eta og Ronda verk. De leverer også mekaniske ur med kronometer sertifikat fra observatoriet i Glashütte.

Tutima Uhrenfabrik GmbH


Hjemmeside: www.tutima.de

Stiftet: 1926/1957

Ansatte: ca. 60

Årsproduksjon: ?

Prisområde: 600 – 10000 euro

 

Tutima har spesialisert seg på robuste sportsur, seilerur og flygerur. Etaverk. I Glashütte arbeides det med en egenutvikling av komplette ur med produkt kjennetegn fra klassisk Glashütte produksjon. Følg med på Tutima.
 
Erwin Sattler GossuhrenmanufakturStiftet: 1958

Ansatte: 25

Årsproduksjon: ?

Prisområde: Armbåndsur med kronometerskive fra 7600 euro

 

I tillegg til armbåndsurene lager Sattler pressisjonspendelur av høy kvalitet. Armbåndsurene har etaverk, mens kasser og skiver, visere og den hånddekorerte rotoren lages i Tyskland. Et Sattler presisjonspendelur ville utvilsomt gjøre seg i forettningen!

Sinn Spezialuhren GmbH


Hjemmeside: www.sinn.de

Stiftet: 1961

Ansatte: 70 i Frankfurt am Mein, 30 i Glasütte

Årsproduksjon: 12500 ur

Prisområde: 500 – 20000 euro

 

Zinn har spesialisert seg på robuste dykkerur og elegante sportsur. Fabrikken investerer kontinuerlig i forskning og produktutvikling eks. Diapal smørefri ankergang.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.