Startside arrow Nyheter arrow Christophe Claret's vidunderlige verden! Kos deg!
søndag 23. februar 2020
Christophe Claret's vidunderlige verden! Kos deg! Skriv ut E-post
onsdag 15. februar 2012
Chrisophe Claret
Stedet der kunsten blir til

av Erik Ødegaard 15.2.2012
En av verdens mest anerkjente urprodusenter, Christophe Claret, holder til i åsryggen over klokkebyen Le-Locle i Sveits. I en slottslignende bygning lages noe av det mest kompliserte innen ur- mekanikk og da jeg var så heldig å få besøke Claret fikk jeg et innblikk i en totalt ukjent urmakerverden. Min gode venn, en urmaker fra Holland, jobber der oppe. Han arbeider med disse ting hver dag. Det var 4 urmakere på dette verksted som alle jobbet med forskjellige kompliserte ur. David jobbet med noe lignende vi kan se på denne filmen og han hadde, da jeg kom, arbeidet i 4 mnd. med å sette uret sammen! Bit for bit, skrue etter skrue.
Det er på slike steder du forstår at noen ur virkelig blir dyre klenodier før de kommer på armen.

Kos dere med denne animasjonsfilmen som tar dere med inn i en komplisert klokkeverden basert på ur-teknikk fra over 100 år tilbake. Følg neste link og se på fabrikken og hva de lager.

http://www.youtube.com/watch?v=0OFSEzIz8A0&feature=player_detailpage

http://www.manufactureclaret.com/en/horloger.html
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.