Startside arrow Nyheter arrow Smuggling av klokker og forfalskninger
fredag 29. mai 2020
Smuggling av klokker og forfalskninger Skriv ut E-post
torsdag 09. februar 2012
Det kan lønnes seg å kjøpe uret i Norge!

Følg tollregler ved import av dyre ur.
Mange blir fristet til å kjøpe sitt ur i utlandet og unnlate å betale moms og fortolling inn i Norge.
Max innførselgrense for tollfrihet er kr. 6000,- eller kr. 3000,- hvis varigheten av oppholdet i utlandet er under 24 timer.

Tollmyndighetene rundt om i Europa blir nå opplært fra den Sveitsiske urindustrien i å avdekke forfalskninger og ulovlig import av ur.

Det kan koste deg dyrt å ikke følge loven!
Blir du tatt med et ur som enten er en forfalskning eller koster over tollgrensen, blir det en høy bot å betale.

Kjøper du et ur som har et kjent merkenavn, men er forfalsket, er dette produsert ulovlig og er straffbart å både produsere og selge. Du aner ikke hva slags materialer det er i uret og du aner ikke om selve produksjonen er gjort under trygge forhold. Uansett om uret er svært billig eller en såkalt "kvalitets-fake", er det like galt. Du bidrar til å bygge opp i en ulovlig virksomhet ved å kjøpe slike ur. Det er straffbart!

Delevis fake.
Det er svært vanskelig å oppdage at et dyrt ur er forfalsket. Det kan være omgjort eller oppgradert uten at fabrikken har godkjent dette. Diamanter kan være falske eller urverk er omgjort. Ur kan være oppgradert fra en rimlig modell til en meget dyr modell ulovlig. Gullstempler og garantipapirer er forfalsket. Selv for en fagperson, er det i dag meget vanskelig å avdekke slike forfalskninger som ofte ikke blir oppdaget før uret kommer til service hos urmakeren. Men da er det for sent. Uret er verdiløst!


Det er minst 2 forhold folk skal være oppmerksomme på ved ulovlig import.

1: Erstattning i forhold til tap av uret i Norge kan begrense seg til max 6000,-
2: Urets garantiforhold kan være helt uten gyldighet og uret kan ikke sendes til fabrikk hvis nødvendig.

Ved kjøp fra utlandet på internett er tollgrensen kr. 200,-. Alt over dette beløp skal fortolles og momsberegnes.

Norske forsikringsselskap skjerper inn erstattningsansvaret der det oppdages at en verdigjenstand som det kreves erstattning for ved et tap, ikke er lovlig innført til Norge. Det kan medføre at et dyrt ur blir erstattet til max 6000,- ved tap hvis ikke moms og tollkvitering kan fremvises.

Det er sikkert fristende å kjøpe et dyrt ur i utlandet, ofte på TaxFree og gå på grønnt inn i Norge ved hjemkomst for å spare momsen på 25 %.
Dette kan koste deg dyrt!
Blir du tatt, kan uret fort bli en meget dyr erfaring. Mister du uret og krever erstattning fra ditt forsikringsselskap, kan du risikere at erstattning blir tilnærmet null!
Du kan godt tegne en forsikring på uret og betale den, men det er når skaden oppstår kravet om dukumentasjon ofte kommer. Det er eiers ansvar å dokumentere at uret er ekte og at alle importpapirer er tilstede.

Kjøp uret i Norge eller følg de tollregler som gjelder.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.