Startside arrow Nyheter arrow Swatch Group stenger døra for mange fagurmakere
mandag 01. juni 2020
Swatch Group stenger døra for mange fagurmakere Skriv ut E-post
onsdag 21. desember 2011
Swatch Group stenger døra for mange fagurmakere!Året som kommer setter urmakerfaget på store prøver. Aldri tidligere har fagurmakeren blitt møtt med større utfordring enn for året 2012, mener mange fagurmakere.
Swatch Group, verdens største urprodusent, vil fra 1.januar starte med å stenge fagurmakere ute fra å få kjøpt deler til Omega, Rado, Longines, Certina og Tissot. Det vil si de som ikke skriver under på en tykk og vanskelig juridisk kontrakt som medfører stor investering i utstyr og sterk styring fra produsenten. De fleste har det utstyr som trengs fra før og som vi i årevis har klart oss med til reparasjoner av disse vanlige ur. De som ikke skriver under er utelukket fra å få en eneste pakning.

1.januar starter det med Omega
og deretter kommer alle urmerker i Swatch Group som Rado, Longines, Tissot og Certina. Disse urmerker er en vesentlig del av det norske urmarkedet.
Urmakere over hele verden er sinte og reagerer på at de, som har utført reparasjoner på disse urmerker i årevis nå ikke får deler uten å skrive under på kontrakten med alt det som det medfører.

Hva dette får å si for den norske urmaker og de kunder som har disse ur rundt om i landet, vet vi ikke, men for mange som har ur fra disse merker, vil dette ant. kunne bety større vanskeligheter med å få uret reparert med originale deler.

Flere verkstedurmakere frykter for sin eksistens og aldri i urmakerfagets historie har vi opplevd delenekt for vanlige ur som i over 100 år har vært i det norske markedet. I alle år har en fagurmaker fått de deler som trengs uten å være kontraktbunnet til en leverandør. Det er kun de meget dyre og spesielle fabrikker som har en restriktiv politikk knyttet til service, men nå kommer dette på helt vanlige ur også.

FUN er av den oppfattning at dette ikke er i tråd med konkurranseloven.

Swatch Group har for et par år siden samlet alle sine kunder i en avtalebunnet gruppe for å få lov til å selge disse produkter, og nå kommer samme kravet til å få lov til å gi service ved at de nekter fagurmakere å få kjøpt en eneste del uten at de blir med i den samme gruppen. Dette er urmakere som i generasjoner har solgt disse produkter og som i alle år har vært godkjente for service på samme produkter.

I Sveits har Swatch Group stengt døra for de urprodusenter som de ikke vil samarbeide med og som i årevis har brukt urverk laget av Swatch Group. Det er full virvar blandt mange mindre urprodusenter i Sveits.

De som lever får se!

Godt Nytt År alle sammen.

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.