Startside arrow Nyheter arrow Lesebrev fra Mette i Askim. juli 2011
onsdag 27. januar 2021
Lesebrev fra Mette i Askim. juli 2011 Skriv ut E-post
søndag 31. juli 2011
 
 
Fra vårt FUN-medlem, Mette Nybraaten i Askim, har FUN fått følgende hjertesukk og som viser at en viktig finger for en urmaker, ikke alltid synes like viktig for helsevesenet!

Ikke min verden
 
Egentlig har jeg et godt liv, en snill og raus ektemann, nok av det meste, fin butikk, gode venner og kollegaer. Jeg har et arbeidsjern av en datter, en litt bister, men selvgående gammel far. Jeg bestemmer selv hva jeg vil og når jeg vil det, - inntil en kappsag snudde opp ned på livet mitt. Kappet av en fingertupp og skadet to andre fingre. Klokka var 16.30. Jeg var alene på hytta, trakk en plastpose over hånda og kjørte forbi 3 skrekkslagne nabodamer, som fikk beskjed om å ringe legevakta, så de skulle vite at jeg kom og stå klare. Ambulansen møtte jeg ved Singh, og de og etter hvert; sykepleiere, leger og hva de nå var på legevakta, hjalp meg, satte sprøyter, knekte isposer og laget trøstende lyder. Alt veldig betryggende! Enda bedre ble det da ambulansedamene satte på blålyset og full speed mot Fredrikstad.


Vel nede i plankebyen forlot damene meg først langt inne i ankomstsystemet, jeg ble røntget, og heldigvis hadde datteren min kommet til, så hun delte med seg av mine personalia. På dette tidspunktet hadde jeg blitt kjørt i humpete og svingete veier og mottatt en del droger, så jeg gjorde vel ikke så godt rede for meg lenger.
Jeg ble lagt i en seng og trillet opp i 5. etg. Klokken var ca 20. torsdags kveld- og der ble jeg liggende til lørdag kl 18.30! ….. Totalt parkert……
Og her begynner egentlig historien jeg vil frem til: Vårt norske velferdssamfunn har ikke råd til mer enn en operativ operasjonssal i et fylke med…. ille mange innbyggere! Flere enn vi var for 20 år siden, og da fantes det 5 sykehus som dekket samme areal. 5 sykehus, 5 operasjonssaler, 5 operasjonsteam, - som sto klare i det samme tidsrom som nå dette ene skal dekke. Rart da at våre politikere velger å bruke penger på å kjøpe en gate i London, og en i Paris,…….. eller ville vi prioritert sånn? Vi vanlige hverdagsmennesker?
Jeg lå som sagt og ventet på at jeg skulle være den som var mest akutt eller mest verd, eller noe sånt. I løpet av denne tiden ble det trillet inn, og ut igjen 5 andre damer, eldre. 2 av dem hadde ikke behov/ evner til kommunikasjon, de 3 andre var samtlige engstelige for å komme hjem, være alene etc. Og de ønsket og hadde søkt seg inn i omsorgsboliger…….. sto i kø da! Skal oljefondets usikre pengeplasseringer være mer troverdige/ riktige enn pengeplassering i en sikker alderdom for disse? (for så vidt er vi ille mange som kommer etter og, det hadde vært greit om plassene sto og ventet på oss, vi, de store etterkrigskullene)
Jeg ble operert tilslutt, lørdag 18.30. Tuppen kunne i alle fall ikke settes på lenger - de lo på operasjonsstua når de så den var med fremdeles………. Men hvem var det nå som lå fastende og engstelig igjen? Og ….. som jeg var mer akutt eller hadde større verdi enn?
”Skriv ett brev ” sa legen som måtte velge meg bakover og bakover i køen. Nå har jeg gjort det!
 
Min fars kommentar: det er da enda godt ikke dyra våre blir behandlet sånn!
 
Og kanskje det med i denne historien også hører at han og’ mangler samme fingertupp; sprengningsulykke i starten av 50-åra; sykla rett bort på sykehuset, doktor Woslef kom, knurret litt over å bli forstyrret kveldstid, snurpet sammen fingeren, og det var det.
 
Velger politikere rett? NÅ synes ikke jeg det! Heretter skal jeg lete med lys og lykte (må nok det) etter et parti som velger å BRUKE oljepengene våre, dermed altså; bygge og vedlikeholde landet, sikre ikke bare barnehageplasser, men omsorgsplasser- både til unge og gamle. OG som omkalfatrerer no’ veldig på tankene om at et sykehus skal LØNNE seg! Da bytter jeg sporenstreks - gjerne - både til høyre og venstre!!
 
 
Mette
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.