Startside arrow Nyheter arrow SwatchGroup prøver igjen å nekte andre urverk. juni 2011
onsdag 27. mai 2020
SwatchGroup prøver igjen å nekte andre urverk. juni 2011 Skriv ut E-post
mandag 13. juni 2011

 

Swatch Group har bedt den Sveitsiske regjering å finne en lovlig mulighet til å stanse levering av urverk og deler til andre urprodusenter utenfor Swatch Group.

Klipp fra The Wall Street Journal 8-6-2011

De ønsker å fokusere på egne merker og ønsker ikke å levere sine urverk til f. eks, Richemont-gruppen og Louis Vuitton. I dag setter den sveitsiske Cartell-lov en stopper for Swatch Group som selv ønsker å bestemme hvem som skal få deres produkter.

Swatch Group, som i dag er en av de aller største urprodusenter i verden, ber da om en løsning for å gradvis kunne redusere sin rolle som leverandør av urverk til konkurrerende produsenter.Direktør og eier Nick Hayek sier "det er galskap at selskapet er tvunget til å levere til de fleste av sine konkurrenter.
Det er ingen industri i verden hvor en produsent skal være forpliktet til å selge den viktigste komponenten til konkurrentene. Det er som BMW blir bedt om å levere en motor til alle sine konkurrenter."

Swatch kontrollerer 70% til 80% av volumet av urverkproduksjon i Sveits, ifølge meglerhuset Sanford C. Bernstein & Co Men marginene på ferdige klokker er langt høyere enn på urverk.

Swatch Group har for lengst prøvd å redusere sine leveringer til konkurrentene uten særlig hell og den urindustri i Sveits som i dag er helt avhengi av urverk fra Swatch Group, vil ant. få store vanskeligheter med å finne andre urverk hvis denne søknad om lovendring blir etterkommet.
Det er trolig at en avgjørelse vil komme i andre halvdel av 2012.

Swatch Group har kjøpt 9 urprodusenter siden 2009 og har gjennom sine ETA-fabrikker en dominans i den Sveitsiske urverkindustri i dag.
Mr. Hayek sa at han ikke ønsker kundene å bruke Swatch Group som et supermarked hvor de kan selv kjøpe og velge. Han sier at selskapet er villig til å selge til konkurrenter, men ønsker å velge hvem de vil selge til.

I dag får en annen stor aktør i det sveitsiske urmarkedet, som selger bl.a. Piaget, Cartier og IWC, rundt halvparten av sine urverk fra Swatch Group.
LVMH-gruppen bruker Swatch Group komponenter i bl.a. Hublot og blir ant. påvirket av dette hvis Swatch Group stopper forsyninger. Imidlertid har både Richemont og LVMH startet med å bygge opp sine "in-house" urverk selv.

Biel-baserte Swatch Group , som bl.a. består av Tissot, Longines og Omega, har vært inne i en salgs-boom i år drevet av stigende etterspørsel i Asia, men har lidd av mangel på enkelte urverk.
Mr. Hayek sier at han ønsker å utvide sin produksjonskapasitet med å øke med 2000 ansatte. Fra før har Swatch Group 25.000 ansatte.

Dette kan nå endre urverkproduksjonen fra andre mindre produsenter som Harley og ISA. Det blir nå produsert få mekaniske urverk utenfor "in-house" produksjon, og et slikt lovendringsforslag vil kunne fremtvinge nye produsenter og større utvalg fra de eksisterende urverkfabrikker i Sveits.

Ser vi nå muligheten til at noen av de gode "gamle" mekaniske urverk kommer tilbake?


 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.