Startside arrow Nyheter arrow Verdens første lommeur? mai 2011
tirsdag 26. mai 2020
Verdens første lommeur? mai 2011 Skriv ut E-post
tirsdag 31. mai 2011

Er dette verdens første lommeur?
Dette uret ble funnet av en lærling under en skoletur i London i 1987. Han kjøpte en boks med mye metall og deler på et loppemarked. I denne boksen fant han en liten rusten klokke som så ut til å være helt defekt. 
Han fant en skjeldenhet!
Dette uret er ant. laget av Peter Henlein i 1505 og går under betegnelsen "Pomander-ur"
Etter omfattende undersøkelser ble det funnet en hemmelig signatur av Peter Henlein. 
Konklusjonen var at dette uret er det aller første bærbare ur i verden!
Dette kan igjen bevise at det var Peter Henlein som laget de første bærbare ur, noe som mange har betvilet og benektet. Uret er av en tidligere design enn de ur som vi først trodde var de første.
Konklusjonen:
Let i gamle skrotkasser,- det er der pærler finnes!

Peter Henlein fra syd-Tyskland var i asyl i et fransiskanerkloster der han gjorde sin oppfinnelse av dette uret som er eldre enn noen andre kjente bærbare ur og derav forløperen til lommeuret.
Ordet Pomander ( Pomme d' Ambre) kommer fra Frankrike og betyr et eple av rav med parfyme som henges rundt halsen eller i fra hofteholder i et kjede.

Gå inn og se på denne link:

http://www.peterhenlein.com/
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.