Startside arrow Nyheter arrow vepnet ran i Oslo 26.5.2011
torsdag 04. juni 2020
vepnet ran i Oslo 26.5.2011 Skriv ut E-post
fredag 27. mai 2011

Esaias Solbergs butikk på Kirkeristen i Oslo ble ranet torsdag 26.5.2011

Gullsmedforretningen Esaias Solberg i Kirkeristen ved Domkirken i Oslo sentrum ble torsdag formiddag ranet av tre væpnede menn, opplyser politiet, som fikk melding om ranet klokken 10.30. Ifølge politiet hadde ranerne pistol.


http://www.h-avis.no/nyheter/innland-utland/ingen-mistenkte-etter-vepnet-gullsmedran-i-oslo-1.6263203


http://www.aftenbladet.no/lokalt/nordfylket/Bestefars-bil-brukt-til-ran-i-Oslo-2814800.html

http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article4131831.ece

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10086223

Forsikringsselskap legger ansvarsbyrden på gullsmed og urmakeren!

Det er tragisk at slike grove ran og innbrudd skjer rundt i Norge. Alle urmakere og gullsmeder vet inderlig godt at alt skal gjøres for å hindre dette. Ingen ønsker at en virksomhet skal ranes eller ødelegges og enda værre, at personer blir merket for livet ved slike traumatiske opplevelser.
Likevell opplever vi at dette fortsetter å øke. Ligaer og profesjonelle tyver kommer inn i Norge og lager store vanskeligheter for mange. I skjelden grad blir tyvegodset funnet. Politiet klager på små resurser og det virker som det er meget vanskelig å få politiet til å samarbeide og legge opp en landsdekkende plan for å få slutt på dette uvesenet.
Veien er ikke å øke forsikringspremien for disse butikker. Dette løser ingen ting. Det er også meget tvilsomt om diverse tiltak utover det som er i dag, hindrer brutale ran på dagtid.
Veien er å få dette fjærnet fra vårt samfunn! Få vekk disse personer som ødelegger det som vi gjennom generasjoner har bygd opp i Norge.
Forsikringspremien er allerede øket opp til det dobbelte og butikkeieren fortviler da dette ikke så lett kan hentes inn i økte intekter. Dette igjen gjør at eier og firma blir tappet for kapital.
Den psykiske delen av slike ran og innbrudd kan ikke bøtes med høy forsikringspremie eller meget strenge krav til sikkerhet.
Vi tror at det som nå må i fokus, er langt større innsats i å få tatt de som gjør dette og derav få stoppet denne verkebyll.

Er vårt samfunn tjent med at gullsmeder og urmakere har låste dører og ringeklokke?

Er det slik vi vil ha det?
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.