Startside arrow Nyheter arrow Steinar Opstad er 70 år i dag 20.5.2011
lørdag 30. mai 2020
Steinar Opstad er 70 år i dag 20.5.2011 Skriv ut E-post
fredag 20. mai 2011

Steinar Opstad er i dag 70 år!
FUN og urmakerfaget gratulerer med dagen som feires som dobbeltfødselsdag i morgen sammen med sin kjære Gudveig på Quality Hotel & Resort Sarpsborg.
Steinar har mere enn de fleste, arbeidet for fagurmakerens eksistens i Norge. Han var redaktør av urmakerbladet UR i mange år og som direktør i håndverkforbundet og senere i NHO, var han knyttet sterkt opp til fag. Gudveig var annonsesjef i urmakerfagets tidsskrift som vi i dag kan se tilbake på som et rent urmakerfaglig tidsskrift med tildels skarpe meninger fra redaktøren. Steinar har gjennom sitt spennende liv, deltatt på utallige møter over hele verden vedr. urmakerfaget og urproduksjon. Han har ledet kongefamilien gjennom deres reiser i østen og vært med Tor Heierdal og Eternas Kon-Tiki- kolleksjon kom nok med Steinars medvirkning. Gjennom sitt arbeide med Fred Olsen og derav inn i Timex, kom Steinar inn i en kjempestor urverden som ikke den norske fagurmaker forsto.
For oss som var med Bremar over nordsjøen i full orkan, husker nok Steinars 12 teser om urmakerfagets utvikling i Norge. Da var han foredragsholder for Citizen og terget nok noen i den norske urverden på seg med sine fremtidsvyer.
I dag, ser vi at han fikk helt rett !! Hadde vi bare hørt på Steinar!
Steinar ble også med da vi startet Fagurmakerne Norge, FUN, og han var den person som fikk organisasjonen FUN på bena. Gjennom Steinar og Erik Koritzinsky lever urmakerfaget ennå som et kvalitetsfag som begge hadde sine kraftige meninger om fremtidens urmakere. Erik kommer fra sitt hjem i Frankrike til Steinar i morgen.
Vi skulle bare ha hørt mere på disse og hva de sa i forhold til urmakerens fremtid i Norge!
For min egen del setter jeg meget stor pris på Steinar og Gudveig der Steinars kunnskap fra Nanoteknologi til moderne mekaniske klokker, dekker det meste! Han fikk Kongens fortjenestemedalje i gull for sitt arbeide i fjor, er æredsdoktor i USA og stifter av American College i Moss,
FUN gratulerer Steinar og Gudveig med dagen og regner med mange skarpe samtaler om urmakerfaget også i årene fremover.

Steinars nettadresse er:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.


Hilsen Erik Ødegaard
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.