Startside arrow Nyheter arrow Hvorfor er et fint ur dyrt? april 2011
tirsdag 26. mai 2020
Hvorfor er et fint ur dyrt? april 2011 Skriv ut E-post
søndag 10. april 2011
 Det er mange som kontakter meg om en forklaring på hvorfor et ur kan bli så dyrt!
Mange mener det kun er humbukk og navnet som bestemmer prisen?
Men gå inn på YouTube på denne link og se på de fine små filmer som forteller om vårt flotte urmakerfag.
Denne link er til den person som graverer mønsteret på rotorloddet til en Girard Peregaux. Han benytter en 200 års gamel maskin som fremdeles er den beste til å lage de flotte mønster.
Guilloche Machine (giosars eller giliosering) er en gammel teknikk som i dag fremdeles benyttes på deler og tallskiver i de fine ur. Mange av de maskiner og verktøy som i dag benyttes i en kvalitetsproduksjon, er av samme teknikk og type som ble benyttet for over 100 år siden. 
Det å produsere et kvalitetsur er i dag som for 100 år siden, svært mye handarbeide av fagpersoner med lang erfaring. Det kan ta flere uker å montere et flott og kostbart kvalitetsur. 


http://www.youtube.com/watch?v=6OUDyBUAMmI
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.