Startside arrow Nyheter arrow Swatch Group, historie. jan, 2011
søndag 23. februar 2020
Swatch Group, historie. jan, 2011 Skriv ut E-post
lørdag 01. januar 2011


SwatchGroup.
Den store gigant i urindustrien.
 
Hvem står bak Certina, Tissot, Longines , Rado, Omega, ETA og mange flere?
Dette er et forsøk på å beskrive alle de forskjellige firmaer og fabrikker som i dag ligger under betegnelsen Swatch Group som er den nest største produsent av ur i verden etter Citizen Watch.

Swatch Group har i dag blitt så stort og har så mange fabrikker at det er vanskelig å forholde seg til dette da de stadig forandrer seg og nye bedrifter kommer til. Men FUN skal her forsøke å lage en innføring i Swatch Group's store verden.

Grunnlegger av hele selskapet, Nicolas G. Hayek (1928-2010) døde 28 juni 2010 og det er hans to barn Nayala Hayek (styreleder) og Nicolas G. Hayek jr. som president driver nå dette videre i deres fars ånd.
Her har vi samlet noen linker dere kan gå inn på.

Hovedhjemmesiden til Swatch Group:
Adresser til de 90 største selskaper innen Swatch Group:
Adresse til ETA.sa: http://www.eta.ch/
Hva skriver Wikipedia om ETA?
Produsent av kvartskrystaller og er et datterselskap av Swatch Group:
The Swatch Group SA Firmaprofil
Det sveitsiske firma Swatch Group reg. 1984 (tidligere Socit Suisse de Microlectronique & d'Horlogerie) er verdens nest største urprodusent (etter Citizen Watch). De har om lag 20 ur merkevarer som varierer fra lav-priscolleksjonen Swatch og Flik Flak til høyprismerker som Blancpain, Breguet,
og Omega. Swatch klokker alene selges til rundt 15.000 forhandlere over hele verden, og på mer enn 500 Swatch butikker,1000 shop-in-butikker, og rundt 140 kiosker. Selskapet leverer nesten alle komponentene for egne klokker og er leverandør til andre mange andre urprodusenter. Egne designere lagerlager smykker for Swatch Group. Swatch Group er registrert med nesten 18.000 ansatte som produserer ca. 25% av verdens samlede produksjon innen urteknologi og dekker mer en 10% av all klokkesalg i verden. Moteuret Swatch er ryggeraden i firmaets økonomiske vekst som alene i flere år sto for mer enn halvparten av fortjenesten i S.G. totalt har Swatch Group mer enn 450 firmaer spredd utover hele verden der mesteparten er i Svits med USA, Frankrike, Italia, Tyskland, Thailand, Malaysia, Kina, Jomfruøyene. De sarbeider med alt i fra biler, smartkort, telefoner.
 
De to store klokkeprodusentgrupper i Sveits, ASUAG og SSIH ble blant verdens største på 1960-tallet. 10 år senere kjempet de for sin eksistens da sveitsisk utproduksjon nærmest kolapset. Nicolas Hayek. (Hayek selv vil hevdet å ha reddet hele sveitsiske ur- industrien, til forargelse for mange av sine konkurrenter.) var leder av Hayek Engineering, som hadde bygd seg opp et godt renome på 1970-tallet som en av de ledende industri konsulent firmaer. I 1982 ble Hayek ansatt av ASUAG og SSIH sine kreditorer til å vurdere den sveitsiske urindustrien, Til tross for bankenes ønske om å stenge den sveitsiske urindustri og selge ut sine juveler for å hente inn noe av sitt tap, ble det Hayek som ledet den sveitsiske urindustrien inn i en ny tid.ved at de to store rivaliserende selskaper ble slått sammen i 1983. SMH ble stiftet med Hayek som eier av 51% av selskapets aksjer. Det fantastiske tynne urverket Delirium som ETA laget ble lansert og moteuret Swatch ble lansert. Sammen med Ernst Thomke fikk Hayek fart i den Sveitsiske urindustrien igjen. Swatch ble produsert på en helautomatisk produksjon for å holde kostnader nede og i året 1986 hadde de snudd trenden. RockWatch og barneuret Flik Flak ble introdusert av ideskaperen Thomke og klokker ble mote og gøy å eie. Rundt midten av 1990 tallet ble samarbeidet med Daimler Benz i å lage en ”Micro Compact Car startet. SMART ble en gedigen suksess.
I året 1998 ble navnet Swatch Group lansert som erstattning for SMH-gruppen. I året 1997 hadde Swatch Group en omsettning på SFr 332 millioner!
Bl.a. følgende firmaer er i dag med i Swatch Group:
Blancpain, Omega, Longines, Rado, Tissot, Calvin Klein, Certina, Mido, Hamilton, Pierre Balmain, Swatch, Flik Flak, Lanco; Endura. Watch, Movement, og Component Produksjon: ETA, Habillage, Frédéric Piquet, Renata, Comadur, Nivarox-FAR; SMH Assembly. Microelectronics, komponenter og systemer: EM Mikroelektroniske-Marin, Oscilloquartz, Micro Crystal, Omega Electronics, SMH Autombile.
Andre Datterselskaper: Asulab; CDNP, ICP, LASAG, Columna, Swiss Timing, SMH Real Estate, Swatch Telecom, Micro Compact Car (50%).
 
 
 
Kontaktinformasjon
Adresse:
Seevorstadt 6
CH-2501 Biel, Bern, Sveits
Telefon:
+41-32-343-68-11
Fax:
+41-32-343-69-11
 
 
Finansielle Høydepunkter
Fiscal Year End:
Desember
Omsetning (2009):
4953,80 M SFr.
Inntektsvekst (1 år):
(-7,80%)
Ansatte (2009):
23,562
Employee Vekst (1 år):
(-2,90%)
 
 
Nøkkelpersoner
Styreleder: Nayla Hayek
President Executive Management Board og leder: Nicolas G. (Nick) Hayek Jr
Medlem Utvidet Group Management Board finans, rapportering,: Thierry Kenel
 
 
 
 


 
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.