Startside arrow Nyheter arrow Endelig godkjent som Storurmaker. nov. 2010
onsdag 19. februar 2020
Endelig godkjent som Storurmaker. nov. 2010 Skriv ut E-post
mandag 29. november 2010

Hanne Røtterund Fladby fikk i dag endelig godkjent sin Storurmakerutdanning
Her er Hanne fotografert under demontering av tårnuret i Sarpsborg kirke.

Full oppreising av en elev som gjorde alt rett, men som Kunnskapsløftet slo bena under! 

Hun tok sin svenneprøve, som ble godkjent av svenneprøvenemnda, men fikk rett før svenneprøven beskjed fra skolen at de 2 år hun hadde gått i utdanning på Kongsberg, ikke kunne godkjennes ! Hun måtte ha flere fag fordi hun manglet VG1- Design og Håndverk ! Handelskolen telte plutselig ikke, slik hun først fikk beskjed om.


Et resultat av byråkratens vanskelige verden ?
Hanne hadde gjort alt riktig, gått på skolen og tatt de fag hun fikk beskjed om. Kongsberg Videregående Skole fant i etterkant ut at de nok hadde gjort en feil og i stedet for å gi eleven beskjed om dette ved skolestart, fikk hun beskjed om at hun ikke fikk godkjent sin utdanning. Denne beskjed kom rett før svenneprøven ! Slå den !
Dette er helt uhørt og meget dårlig styring fra en offentlig skole og Fylkesopplæringskontoret i Buskerud.
I sitt svar fra Utdanningsdirektoratet i dag, får Hanne full oppreising ved at både skolen og fylke har forsømt sin informasjonsplikt.
Hanne, som er en voksen jente, ville starte opp sitt verksted som hun hadde arvet etter sin urmakerfar. Hun fikk godkjent inntak uten anmerkninger og gikk igjennom sine 2 år på skole som hun fikk beskjed om. Hun kom ikke inn i noe lærebedrift i Norge.
Skolen fant ut at loven sier at 2 år i lære, som hun skulle ha hatt, er det samme som 1 år på skolen, som hun da fikk. Det tragiske var at hun manglet VG1-Design og Håndverk!

En gledens dag
Det var en meget glad Storurmaker som i dag kontaktet FUN og takket for hjelpen.

6 mnd. etter sin avlagte svenneprøve, ble hennes utdanning endelig godkjent !.

Bør få en unnskylding
Dette er et eksempel på hvor galt det kan gå, når noen ikke gjør jobben sin. Slik skal det ikke være i en yrkesutdanning i Norge og Hanne burde nå få en uforbeholden unnskylding fra skolen. Hun burde fått en økonomisk kompensasjon for 6 mnd. uten fagbrev.
Men det er vel for mye forlangt!

FUN gratulerer Hanne som Norges 3. Storurmaker.


 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.