Startside
fredag 22. januar 2021
RÅDHUSKLOKKA STÅR, SEND BUD PÅ ELEKTRIKKER! aug.2010 Skriv ut E-post
onsdag 04. august 2010

Fra Sunnhordland blad 4 aug. 2010.

Hvor er urmakeren?
Det er lov å spørre når en rådhusklokke i Fitjar har stoppet og elektikkeren blir budsendt!

Jeg har lenge påpekt at våre kulturverdier av tårnur og fasadeur rundt om i landet ikke blir tatt vare på av urmakere. Eiere ringer elektrikkeren!
Urmakerfaget er selvfølgelig den rette å kontakte når et ur har stoppet. Stort eller lite, urmakerfaget skal kunne veilede og reparere alle de ur som finnes i Norge. Det er leit å lese at rådhusklokka i Fitjar blir reparert av stedets elektrikker. Sikkert en alle tiders person, men han er ikke utdannet urmaker!
Skal det bli slik i Norge at våre fine mekaniske kirkeur og fasadeur blir byttet ut med elektroniske styringsur og at det kulturbærende mekaniske urverket blir kastet på dynga?

http://www.sunnhordland.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100804/NYHENDE/708049999/-1
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.