Startside arrow Nyheter arrow FUN-urmakere på kurs hos Optura 31.5.2010
onsdag 19. februar 2020
FUN-urmakere på kurs hos Optura 31.5.2010 Skriv ut E-post
tirsdag 08. juni 2010

10 FUN-urmakere var på kurs hos Optura i Tønsberg

Noe av det viktigste i et fag, er å holde seg oppdatert teknisk. FUN hadde denne gangen blitt invitert til urmakergrosisten Optura i Tønsberg. Her ble 10 fagurmakere tatt imot av servicesjefen Gisle Lysvoll (som også er FUN-medlem) og Tjartan som er urmaker hos Optura og som viste oss rundt i de flotte nye lokalene. Etter matservering og faglig prat, fikk vi disponere hele verkstedet. Dagens tema var en gjennomgang av Seiko Perpetual og Seiko Kinetic. Begge disse to ur har nå vært i Norge en god stund og kommer inn for service til oss urmakere både for batteribytte med programmering av perpetualkalenderen og ren service. Det var derfor meget nyttig informasjon som ble utvekslet og vi fikk en fin anledning til å stille de spørsmål vi ville om Seiko og service på Optura's produkter. 
Med lupen på!

Uret skal demonteres og testes. 

Vi ser forfra:
Morten Eilertsen, Mette Nybraaten og Helge Talberg.
Tjartan fra Optura underviser.

Noe som er meget viktig i dag, er teknisk informasjon ut til urmakerne,- de som skal skru på klokkene i Norge.
Her ser vi at våre leverandører de siste år omtrent har vært helt fraværende. De som virkelig trenger oppdatering og tekniske instrukser, leter etter dette på nettet eller får det fra kollegaer.
Her hos optura møtte vi en meget positiv forståelse for dette. Det blir nå så få urmakere igjen i Norge som skal reparere og vedlikeholde ur, at informasjoner må komme ut til serviceverkstedene automatisk. Ikke bare til butikken som selger uret.
Her er urmakerne dypt konsentrert rundt deleskuffene som er så viktig for oss i vedlikehold av et Seiko-ur.


f.v: urmaker Boye Lind, Tjartan fra Optura, Per Ludvigsen og Morten Eilertsen
FUN takker Opura for en meget bra ettermiddag og for de informasjoner og verktøy vi fikk med hjem til våre verksteder.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.