Startside arrow Nyheter arrow Forsikringen opp 50 %, politiet er uten spor etter innbrudd i Grimstad.april 2010
søndag 23. februar 2020
Forsikringen opp 50 %, politiet er uten spor etter innbrudd i Grimstad.april 2010 Skriv ut E-post
fredag 30. april 2010

Kraftig øking av forsikringspremien for gullsmeder og urmakere !
Ennå en gang var det innbrudd på sørlandet. i Grimstad denne gangen. 
http://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/article758635.ece

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.7099540

Nå setter Gjensidige og ant. alle andre selskaper opp forsikringen med 50 % !!!
Det blir i tillegg til at forsikringsselskaper nå skjerper krav til sikkerhet vesentlig.
Vi har gang på gang påpekt at det må settes inn større resurser i å få stoppet dette, men her virker det som Politiet holder oss med god snakk! Nå bør en spesialenhet i Politiet rykke ut og samkjøre alle disse innbrudd som påfører samfunnet store tap. Vi har vært i kontakt med politiet og så langt vi har fått rede på, er det lite automatikk i å varsle en sentral enhet reskt, eller å kunne raskt informere alle nærliggende politidistrikt. Hvis det er rett, er dette nå overmodent for å ta skikkelig tak i. Det enkelte politikammer eller lensmannskontor har små resurser og lite erfaring i denne svært profesjonelle fremgangsmåten. 

Kraftig kostnadsøkning for disse butikker.

Mange butikker i Norge som selger ur og gull må nå oppgradere sine beskyttelsesrutiner og sikkerhetsutstyr for mange tusen kroner. alternativet er at de ikke får forsikret varene. Gjensidige sier at for hver krone de får inn i forsikring, har de måtte betale ut 5 kroner. Dette er en voldsom kostnadsøkning.
I tillegg til at nye krav nå er kommet, blir det en gigantisk premieøking på ca. 50 %.
Kostnadsnivået er høyt fra før og blir vesentlig forsterket etter dette, noe som nå kommer til å medføre høyere priser for forbrukeren. Et sted må denne kostnadsøkningen taes fra.

Låst butikkdør med ringeklokke?

Urmaker Askeland i Kristiansand har nå låst butikkdør. Kunden må ringe på for å komme inn ! Dette er slik vi i flere år har sett i utlandet i de store butikker og for oss her oppe i lille Norge virker dette lite kundevennlig. Men når en rans og innbruddsbølge farer over Norge med små resurser til politiet uten at de klarer å få hull på byllen, er dette nå det beklagelige faktum. Urmaker og gullsmed vil gjerne ha et så godt utvalg som mulig til sine kunder. Men riset bak speilet nå er altså en gigantisk premieøkning for butikken på ca. 50 % på de fra før dyre forsikringer.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.