Startside arrow Nyheter arrow Fritt frem for kriminelle i Norge. 24.3.2010
mandag 01. juni 2020
Fritt frem for kriminelle i Norge. 24.3.2010 Skriv ut E-post
onsdag 24. mars 2010

Utvist kriminell tilbake i Norge etter 3 dager
NRK nyheter 24.3.2010

– Stjal for fire millioner

 

– Jeg har reist rundt i Norge og stjålet masse penger og bærbare PC-er. Jeg har flere ganger blitt sendt tilbake Romania, men etter tre dager reiser jeg tilbake til Norge og fortsetter å stjele, sier Levente Sterczer til NRK, som hevder han har tatt verdier for 4 millioner kroner de siste 8 årene.

FUN mener det er oppsiktvekkende at personer som har blitt dømt for grove innbrudd, ran og tyveri i Norge og som blir utvist, kommer tilbake gang på gang og begår nye kriminelle handlinger. 
Det kan tyde på at de har det bedre i våre fengsler enn i sitt hjemland og ønsker å bli tatt for å få en fin tid i et norsk fengsel ! Går det bra uten å bli tatt, tjener de masse penger ved å selge tyvegodset i hjemlandet.
Dette koster det norske samfunn millioner og for oss urmakere er det et mareritt! Her må justisministeren vise langt mere konkret og varige løsninger enn de vi nå ser resultat av. 
Er Norge nå blitt så atraktivt at vi er et feristed for utenlandske kriminelle? 

http://fil.nrk.no/nyheter/norge/1.7052549

Forsikringsbransjen har tidligere varslet at den ser med uro på det økende antallet grove ran og innbrudd hos landets gullsmeder og urmakere.

Forsikringsselskapet Gjensidige har siden 2006 hatt en økning i erstatningsutbetalingene fra 3 til 23 millioner kroner til kunder som selger gull og ur.

I politiets rapport om fremtidige utfordringer innenfor organisert kriminalitet står det at det er særlig grunn til å forvente økning i grove ran av butikker med dyre varer. Kripos opprettet i fjor et eget etterforskningsprosjekt som skal se på tyverier og ran av gullsmedforretninger og urmakere.

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.