Startside arrow Nyheter arrow Steinar Opstad fikk kongens fortjenestemedalje i gull 10.2.1010
torsdag 04. juni 2020
Steinar Opstad fikk kongens fortjenestemedalje i gull 10.2.1010 Skriv ut E-post
onsdag 10. februar 2010

Steinar Opstad er tildelt H.M.Kongens fortjenestemedalje
i gull

http://fylkesmannen.no/fagom.aspx?m=5268&amid=3063298


Onsdag 10 februar var det en stor dag i Sarpsborg.Et stort oppbud av venner, kollegaer og familie av Steinar Opstad inkl. undertegnede m/samboer, var invitert til en svært høytidlig sermoni i Frimurenes hus.
Fylkesmann Anne Enger sto for selve overekkelsen og hilste fra Hans Mayestet Kongen.
Ordførere fra Sarpsborg og Moss, Odd Einar Dørum og leder for American College, m fl. var på talelista. De fortalte om en person som har satt dype spor etter seg rundt om i hele verden. Vi hørte om en person som gjennom et spennende liv har vært med på mange varierende og viktige oppgaver. Spesielt ble det fremhevet hans iniativ til stiftelsen Mary's venner i Sri Lanka. Steinar er grunnleggeren av American College i Moss, æresdoktor i USA, hans reiser med Tor Heyerdahl, NHO direktør, samarbeid med Fred Olsen, interesse for urmakeriet, hans arbeide med nanoteknologi og mye mye mer !

For oss i FUN er Steinar helt sentral og evig medlem. Uten Steinar hadde det ikke blitt noe FUN. Han gjorde arbeidet med å organisere det hele, registrere og få lovene på plass. Vi i FUN kan takke Steinar for vår eksistens.

Men for hele urmaker-Norge har Steinar betydd mye. Mangeårig redaktør for tidsskriftet fra NUF, mangeårig ordfører på landsmøter og vi husker Steinar som viktig samarbeidspartner for generaldirektør Erik Koritzinsky, Harald Hansen Bauer og den første strukturanalysen om urmakerfaget i Norge.
Vi som var med Bremar over til England i orkan, der Steinar brakk sin stortå, husker de 12 tendenser han fremførte om urmakerfagets fremtid i Norge. Nesten ingen trodde på Steinar da.

I ettertid og i etterpåklokskapens ånd, kan vi i dag se at omtrent alt Steinar påpekte skulle komme som sanheter for vårt fag. Vi er der i dag! Dagens situasjon for urmakerfaget har blitt omtrent slik han spådde for 15 til 25 år siden! Vi hørte svært lite på det han sa, mange ble sinte og tok omtrent ingen lærdom av det.
Tenk om urmakerbransjen i Norge hadde hørt litt på Harald Hansen Bauer, Erik Koritzinsky og Steinar Opstad. DA hadde vi stått langt bedre rustet som urmakere i dag!

FUN hedret Steinar med en blomsterhilsen fra fagurmakerne i Norge

Gratulerer med dagen Steinar!

Hilsen Lisbet og Erik

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.