Startside arrow Nyheter arrow Klokker er gøy! 31.1.2010
torsdag 04. juni 2020
Klokker er gøy! 31.1.2010 Skriv ut E-post
søndag 31. januar 2010
 
Klokker er gøy!
Vi har alle gått inn i det nye året med massevis av fine og positive tanker. Hvis vi ser tilbake på 2009 gjennom urmakerens lupe, finner vi et år med bred fokus på det mekaniske uret. Uret med det tikkende hjerte, uret med sjel!

Mekanikken dominerer
Selv om den økonomiske verdenskrisen satt sitt preg på alle de sveitsiske urfabrikker, er tendensen klar. Alle kvalitetsfabrikker satser på mekaniske ur! Det snakkes bare om mekanikk rundt i de forskjellige urfabrikker i hele Europa. Den fine micromekaniske teknikken utvikles hele tiden for å optimalisere urets nøyaktighet og levetid. Noen lages meget kompliserte med mange finurlige finesser, mens andre lages enkle og flotte i tidløs design og stil.
Alle urfabrikker som nå lager mekaniske ur satser stort på å lære opp fagurmakere til å gi rett service. Dette er meget viktig og den sikkerhet kunden skal ha når du kjøper et fint mekanisk ur. Krav til utdanning i Norge er nå vesentlig høyere og fabrikkene følger opp med kurs.
I dag har en fagurmaker lang erfaring med vedlikehold av mekanikk og fabrikkene setter strenge føringer i hvordan dette skal gjøres og med de rette intervaller.

Vedlikehold av ditt ur
Alle mekaniske urverk skal inn til service hvert 4-5 år. Dette er viktig og helt avgjørende for urets levetid. Vi vet alle at bilen må inn til service, skifte olje og ettersees, men det er akkurat det samme med et mekanisk urverk. Motoren i uret består av veldig mange svært fine komponenter som må ha rett olje og i så små mengder at du ikke kan se det med det blotte øyet ! Bare følelsen av å få renset urlenken og urkassen, få det tilbake uten riper og skrammer,- er jo ren vellvære!
Ja det er faktisk blitt så viktig at du nå må passe på at det uret du kjøper kan vedlikeholdes der du bor. Eller at du i det minste vet at det er mulighet for faglig dyktig vedlikehold i Norge.


Mange har oppdaget urets fantastiske verden
Det er blitt en stor ny trend i Norge i det å samle på mekaniske ur. Ofte ur av en spesiell kategori, eller fra et spesielt merke. Felles for dette er at de må være mekaniske ! Ur som ikke brukes daglig må også ha vedlikehold enten du bruker uret en gang pr. mnd. Eller 3 ganger i året. En ekte entusiast vet dette og vet også hvilken klokke som skal brukes og vedlikeholdes. Fagurmakeren møter i dag ofte kunder som kjenner mer til det spesifikke uret enn urmakeren selv. Dette fordi eieren har et forhold til uret sitt og leser alt han kommer over av informasjoner om fabrikken, type og teknikk. Entusiasten vet hvem som skal få lov til å stelle med uret sitt, - vet du?
Ta vare på ditt gamle mekaniske ur
Tusenvis at fine mekaniske ur ligger i skuffer og skap rundt i Norge. Tiden er nå kommet for å ta frem disse og få rede på hva du har. Kanskje du har en perle!
Tenk at konfirmasjonsuret eller uret til bestemor kan settes i slik stand at det omtrent blir som nytt og får en helt ny betydning for deg! Dette blir det uret du er mest glad i og betyr mest for deg! Tenk mekanikk og tenk vedlikehold, - uret får en helt annen betydning for deg.

Spør Fagurmakeren hvis du er i tvil.
 
 
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.