Startside arrow Nyheter arrow Sveitsisk urindustri med stor tilbakegang i 2009. jan. 2010
tirsdag 26. mai 2020
Sveitsisk urindustri med stor tilbakegang i 2009. jan. 2010 Skriv ut E-post
søndag 03. januar 2010

Den sveitsiske urindustri har kommet med tall fra januar t.o.m. november 2009.
Dette viser en meget stor tilbakegang selv om november-mnd. rettet noe opp. November er den viktigste mnd. for omsetteningen og dette kan bety at det er lys i tunellen. Det sier seg selv at de 2 siste årene har gitt den Sveitsiske urindustri en stor utfordring da den økonomiske verdenskrise slo ned for fullt. De opplysninger vi sitter med, viser at omtrent alle kvalitetsfabrikker i Sveits er berørt av dette og markedet i Østen, Russland og USA har stått for store tilbakegang. Men i China er øktningen nå formidabel på +36,6 % og Syd Korea ennå mere, på + 55,0 %
Sammenlignet med 2007, er 1/4 av ur-eksportverdien borte. Fabrikkene har justert dette med permisjoner, førtidspensjoner og kortere arbeidsuker. Det ser ut til at 2010 vil bli et meget spennende år for den sveitsiske urindustrien da forventningen til en mere stabil verdensøkonomi nå ser ut til å peke oppover.


Gå inn og les mere her:
http://www.fhs.ch/en/statistics.php

for Europa er disse tall tilgjengelige:
Østerike - 33,3 %
Frankrike - 16.3 %
Italia - 25,2%
Tyskland - 16,4%
England - 18,8 %
Spania - 39,6%
Nederland - 13,3 %
Belgia - 16,6 %

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.