Startside arrow Nyheter arrow Unik film fra 1947 om Hamilton. Hva gjør en fin klokke fin?
onsdag 03. juni 2020
Unik film fra 1947 om Hamilton. Hva gjør en fin klokke fin? Skriv ut E-post
lørdag 05. desember 2009


Hamilton Watch Co i USA, er regnet som en av de virkelige fine fabrikker i USA. 


Det finnes mange Hamilton lommeur i Norge som har stolte eiere og som krever en god fagurmaker til vedlikeholdet.
Her er en link til en unik film om Hamilton Watch Co. USA.

Den heter: Hva gjør en fin klokke fin?
Dette er etter min mening en historisk film som er like aktuell i dag som for over 60 år siden. Den viser hva som ligger bak et kvalitetsur og hvor mye arbeide det ligger i å lage et kvalitetsur. Gå inn på denne linken, sett dere ned og nyt filmen som tar noen minutter. Du kan klikke på full skjermbilde hvis du vill.

http://www.archive.org/details/WhatMake1947

Samtidig kan du her se hvordan en urfabrikk laget sin kvalitetsur, Se hvilke kvalitetskrav fabrikken stillte til sine ansatte, og den betydning et ur har for den som får det ! Dette er unike bilder som forteller om en produksjon ikke mange har sett tidligere. Et urverk er også i dag en fantastisk verden med høy kvalitet og presisjon. Selv om mye av dagens arbeide er overtatt av moderne maskiner, er kvaliteten like viktig. Kravet til en god fagurmaker er derfor også like viktig som for 60 år siden med omtrent de samme insrumenter og verktøy du ser i denne filmen. Vi får et lite innblikk i oljens kvaliteter og pris. Selv i dag er dette gjenstand for like mye forskning og strenge krav som for over 60 år siden og oljen har like mye å si for urets levetid og vedlikehold som før. Så er du eier av et Hamilton lommeur eller armebåndsur, ta godt vare på uret!
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.