Startside arrow Nyheter arrow vepnet ran av urmakerbutikk i Fredrikstad lørdag 10.10.09
lørdag 11. juli 2020
vepnet ran av urmakerbutikk i Fredrikstad lørdag 10.10.09 Skriv ut E-post
lørdag 10. oktober 2009

Urmaker Mathisens butikk i Fredrikstad ble lørdag 10.10-09 ranet.
Det foregikk en stor politiaksjon i Fredrikstad der ransbilen ble satt i brann.
Siste: 3 ranere er pågrepet i Fr.stad!


Gå inn og les her:
http://www.f-b.no/article/20091010/NYHET/835139458/1220/NYHET

http://www.f-b.no/article/20091010/NYHET/144844430/1220/912

http://www.f-b.no/article/20091012/NYHET/253044551/1117/MRSS

Ingen ble fysisk skadet i ranet, men vi er kritiske til at det skal gå en time fra ranet var over til politiet og ambulanse var på stedet! Politiet prioriterte å finne ranerne, mens de to urmakerne ( den ene 80 år) ikke fikk profesjonell hjelp før en time etter ranet.

Utdrag fra artikkel i Fredrikstad blad:
... men var det for lite folk på jobb?

Svein Larsen er av flere som befant seg i området da ranet skjedde, og som har sterke reaksjoner på at det tok altfor lang tid før politiet dukket opp i urmakerbutikken. Ifølge Larsen skal det ha tatt tre kvarter før politiet kom. Nå stiller han et stort spørsmålstegn ved om politiet i Fredrikstad har en forsvarlig bemanning.
_ Til slutt syklet jeg bort til politistasjonen for å hente hjelp. Det sto på døren at de åpnet klokken 08.00. Jeg kom meg inn, men ikke lenger enn til en stengt glassdør, og fant ingen politifolk. Jeg dundret og slo i glasset i tre til fire minutter før jeg ga opp. Det var ikke tegn til liv på politistasjonen, sier Larsen.
Han dro tilbake til gata utenfor urbutikken.
–Det gikk ytterligere 15–20 minutter. Jeg ble enda mer frustrert, og syklet bort til politistasjonen en gang. Jeg ringte på klokka i luken, og hamret løs. Nå fikk jeg endelig kontakt med et par politifolk, forteller Larsen.
– Folk som har vært utsatt for en så voldsom mental påkjenning som et ran må være, kan ikke vente så fryktelig lenge på hjelp, sier Larsen.

Slik valgte politiet å prioritere

Nå svarer Otto Stærk at politiets primære jobb er å fakke ranerne, og derfor var ikke urmakerbutikken det mest naturlige stedet å dra først.
– Men vi dirigerte faktisk den første patruljebilen til åstedet i Nygaardsgaten. Rett etterpå kom meldingen om ulykken som ranerne hadde forårsaket ved Fredrikstadbroa. Det var der vi regnet med at vi kunne finne ranerne, og derfor ble bilen omdirigert, sier Stærk.
Politistasjonen ligger bare noen få hundre meter fra urbutikken som ble ranet.

Var opptatt da alarmen gikk

Likevel forklarer Stærk at heller ikke de ansatte ved kriminalvakta på Fredrikstad politistasjon hadde mulighet til å løpe av gårde straks ransalarmen gikk.
– Kriminalvakta var i full gang med et avhør i en helt annen sak. Før de kunne dra til urbutikken måtte de avslutte og få hjelp til å passe arrestantene, sier Stærk, som mener det eneste beklagelige er at sykelisten som dundret i glassdøra på politihuset ikke fikk respons for at politifolkene var opptatt med avhør.
Han ser heller ikke noe problem i at ambulansen dukket opp sent, til og med etter politiet.
– Politiets operasjonssentral i Sarpsborg var hele veien i telefonisk kontakt med betjeningen i urmakerbutikken. De forvisset seg om at det ikke var noen personskade, sier Stærk.

FUN mener dette er skammelig og en forrakt for folk som har opplevd en slik traumatisk hendelse som et brutalt ran er at Politiet ikke i 2009 forstår nødvendigheten av psykisk hjelp. Politiet skulle her umiddelbart ha kontaktet proffesjonelle sykepleiere som kunne ta hånd om de to urmakerne. Når vi ser at ambulansen først kom etter at politiet hadde brukt sin time på å komme, ja da blir dette for dumt!
Personskade behøver slett ikke å være en fysisk skade og politimesteren burde vite dette bedre enn de fleste! Dette er flaut for politimester Stærk i Østfold Politidistrikt!

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.