Startside arrow Nyheter arrow 45 milioner kroner er stjålet og ødelagt i urmakerinnbrudd !
torsdag 04. juni 2020
45 milioner kroner er stjålet og ødelagt i urmakerinnbrudd ! Skriv ut E-post
lørdag 19. september 2009
NYTT INNBRUDD I GULLSMEDFORETTNING I KRISTIANSAND NATT TIL LØRDAG 19 SEPTEMBER
INGEN SAMORDNING AV POLITI-ETTERFORSKNING !
I løpet av 2008 og 2009 er klokker for 30 millioner kroner stjålet og det er ødelagt for 15 milioner kroner.
35 % AV URMAKERKJEDEN PROTID's BUTIKKER HAR I LØPET AV 2008 OG 2009 BLITT UTSATT FOR GROVE INNBRUDD !

FUN har sagt det mange ganger, NÅ MÅ POLITIET BEGYNNE Å FUNGERE SAMMEN! Dette er skammelig og vi kan ikke akseptere at Politiet ikke begynner å samarbeide langt bedre og får de resurser til rådighet som kan sette en stopper for dette !
Ville politiet være like handlingslammet om det var narkotika for 45 milioner kroner som de jaktet på?
Det er med stor forundring av vi nå kan lese fra TV 2 nyhetene at politiet sier det er for tidlig å se om dette er noen felles trekk og at det ikke er igangsatt samordnet etterforskning !. Alle som har fulgt med i dette de siste 3 åra, har sett at dette har fellestrekk. Dette er ikke normale innbrudd. Dette er en organisert liga som raserer butikker over hele Norge. Det er 2 hovedtrekk, etter vår mening. Det er sjokkbrekk med å kjøre en bil inn i butikkens dør eller vindu, og det er å ta seg gjennom tak og ned i butikken. I begge tilfelder er dette gjort ut i fra godt forarbeide og av proffesionelle bander. Gitter, tåkelegging og alarmer har liten nytte, virker det som.

Klipp fra TV-2 nyheter 19 september 2009

Flere sjokkbrekk
Det har så langt i år vært flere sjokkbrekk her i landet.

En bil braste inn i Lervik Ur i Haugesund i mai. En gullsmed på Lillehammer og en urmaker Askeland i Stavanger utsatt for det samme i juni.

LES OGSÅ: Sjokkbrekk mot urmaker i Haugesund

Både urmaker Askeland i Stavanger og Lervik i Haugesund er medlemmer i den frivillige urmakerkjeden Protid AS. I 2008 ble hele 9 av medlemmenes 37 butikker utsatt for grove innbrudd med bruk av bil som rambukk. Så langt i år har ytterligere 4 butikker blitt rammet.

– Antall grove innbrudd har økt markant i 2008 og videre så langt i 2009. Totalt har klokker for mer enn 30 millioner kroner blitt stjålet. I tillegg kommer skader på mer enn 15 millioner kroner.

Medarbeidere er selvfølgelig engstelige og eiere møter en hverdag vi ikke kan akseptere, sier direktør i Protid Finn Annmark til TV 2 Nyhetene.

 

Politiet samarbeider ikke

Ifølge politiet er det for tidlig og si noe om innbruddsmetoden er en ny tendens.

Kripos sier de kun følger utviklingen og at etterforskningen av de mange sakene foregår lokalt. Til tross for mange likhetstrekk mellom sakene, finnes det i dag ingen samordna etterforskning.

Tyvene kan derfor utnytte at Norge er delt opp i mange distrikt som ikke alltid samarbeider like bra, mener riksadvokat Knut Kallerud.

– Ved å gjennomføre få brekk i hvert distrikt og heller spre aktiviteten på flere distrikter, kan de sette vår innsats ut av spill. Her må vi bli bedre, sa Kallerud til TV 2 i juni.

 

Vet hva de vil ha

Som i flere av sjokkbrekkene i år, visste tyvene som slo til i Kristiansand i natt hva de var etter. De tømte utstillingsvinduene for gull og diamanter. Alt annet lot de være.

Det er ekkelt at de har vært her før, sier Tone Berglihn til TV 2. Hun fikk meldingen om tyveriet klokken fire i natt og har sammen med de andre butikkansatte brukt dagen på å rydde opp etter tyvene.

Det er ikke kjent hvor store verdier tyvene fikk med seg denne gang.
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/krim/her-knuser-de-seg-inn-i-gullsmedbutikken-2915966.html

 

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.