Startside arrow Nyheter arrow Norsk elev ble best i Svensk Urmakerskole. 19.6.09
torsdag 28. mai 2020
Norsk elev ble best i Svensk Urmakerskole. 19.6.09 Skriv ut E-post
fredag 19. juni 2009

FUN gratulerer !
Urmaker Stian Ødegård, (medlem i FUN) ble i år beste elev i den svenske urmakerskolen i Borensberg.
Vi gratulerer også våre to svenske FUN-medlemmer Elin Gustafsson og Synøve Ryggeståhl med bestått svennebrev fra Borensberg.

Stian bekrefter ovenfor FUN at han ble beste elev i år. Han forteller videre:

Ja, det stemmer jeg fikk et stipend, en klokke og et ukes kurs på Breitling. Alle i klassen fikk et stipend som de kaller det, det er div verktøy og klokker som bransjen sponser. Optura var også representert fra Norge med en seiko klokke og 5000kroner. Det var en trivelig overraskelse og moro.

Stian forteller videre at Wostep, den sveitsiske urmakerskolen, satser mye på Borensberg og at ETA 7750 ikke regnes som et komplisert ur og må være med i en norsk fagutdanning.
Stian gikk rett inn i ny spennende jobb på verkstedet til urmaker Bjerke i Oslo.

De opplysninger FUN sitter med forteller at det var et meget høyt nivå i år på de som tok svensk svenneprøve. 10 av 12 elever gjennomførte den internationale Wostep-eksamen.
Alle 12 elever besto den svenske gesellprov (svenneprøve)
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.