Startside arrow Nyheter arrow Organisert tyveribande raserer Norske ur og gullsmedbutikker. 26.5.09
tirsdag 26. mai 2020
Organisert tyveribande raserer Norske ur og gullsmedbutikker. 26.5.09 Skriv ut E-post
tirsdag 26. mai 2009
Politiet ser nå en mulig sammenheng mellom alle de sjokkbrekk som har vært i sør-Norge den siste tiden.

Nå utelukker ikke politiet at det kan være en sammenheng mellom brekket i Haugesund og flere lignende tyverier de siste månedene. I Kongsberg ble det gjennomført et større klokketyveri senest natt til onsdag.


Gull- og klokketyverier har eksplodert de siste månedene. Nesten ukentlig får Norges Gullsmedforbund meldinger om tyverier på dagtid og såkalte sjokkbrekk om nettene.

Mobile tyver

Stasjonssjef ved Kongsberg politistasjon, Glenn Rhodén sier at han rutinemessig har orientert politiet i Haugesund, Follo og på Gol som har opplevd tilsvarende brekk. I tillegg har det vært tilsvarende tyverier hos gullsmeder i Bodø og i Alta.

Mistanken rettes mot profesjonelle østeuropeiske bander som med stor grad av mobilitet opererer over et stort område. Det spesielle er at absolutt hele landet rammes, fra Alta i nord til Haugesund i sør.

- At tyvene i stadig større grad opererer på mer avsidesliggende steder er en ny trend som vi heldigvis tidligere har vært forskånet fra, sier administrerende direktør Ingebjørg Alfsen i Norsk Gullsmedforbund.

Det voldsomme kommandoinnbruddet i Haugesund - der tyvene hadde kledd seg opp som Nokas-ranerne med kjeledresser, hodeplagg, hansker og mørke briller - ryster innehaveren av Lervik Ur.

Millionkupp

- Vi har hatt innbrudd her før, men aldri noe slikt som dette. Jeg frykter at tyvene kan ha kommet unna med klokker for opp mot tre millioner kroner. Det dreier seg blant annet om merkene Rolex, Breitling og Omega, sier urmaker Knut J. Lervik.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.