Startside arrow Nyheter arrow astronomiåret 2009
torsdag 04. juni 2020
astronomiåret 2009 Skriv ut E-post
søndag 08. februar 2009
2009 astronomiens år!
Klokka vår er avhengi av rett tid.
Tiden blir bestemt av vår jordklodes rotasjon
Astronomien er basis for vår tidregning!
For 400 år siden fant Galileo Galilei bl.a. pendelens svigningslover, basis for det moderne uret
og rettet blikket oppover !

1609: Galilei viser fram sitt teleskop for Venezias ledere på Markusplassen. Senere ble han satt i husarrest av Inkvisisjonen for å ha forsvart den kopernikanske verdensmodellen.

Gå inn på denne link og les om hva som skjer i år

http://www.astronomi2009.no/index.php?option=com_content&view=article&id=114:lulin-feb&catid=36:astro-nytt&Itemid=34
Astronomiåret 2009 er snart i gang!
     
Skrevet av Jan-Erik Ovaldsen
2009400 år etter Galileo Galileis revolusjonerende oppdagelser med det nyoppfunne teleskop skal astronomien feire seg selv. FN har utnevnt 2009 til å være det internasjonale astronomiåret, og en rekke prosjekter og arrangementer over hele verden skal sørge for at vi alle retter blikket opp mot himmelen og tar inn over oss alt det spennende og vakre som finnes der ute.
 
 
I 1609 rettet Galileo Galilei, som første menneske, et teleskop opp mot himmelen og så med egne øyne at Jorda bare var en av mange planeter og ikke sentrum av universet. Oppdagelsen av den kraterdekte Månen, Venus sine faser, Jupiters måner og de mørke flekkene på Sola var begynnelsen på en vitenskapelig revolusjon som for alltid endret menneskenes verdensoppfatning.
http://www.astronomi2009.no/index.php?option=com_content&view=article&id=92:a2009-start&catid=37:iya-nyheter&Itemid=54
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.