Startside arrow Nyheter arrow Brev fra urmakerlinja på Kongsberg
lørdag 11. juli 2020
Brev fra urmakerlinja på Kongsberg Skriv ut E-post
tirsdag 27. januar 2009

Den nye linja for Ur og Instrumentmakere på Kongsberg er nå i full aktivitet.
Her kommer første lesebrev fra en av elevene.

Det er i år 7 elever som nå er i gang med det lærerne kaller for et grunnkurs i urmakeri. Linja er en 1-årig landslinje med avsluttende eksamen og går under VG2. Her lærer eleven grunnleggende urmakerlære med filing, dreiing, motorisk trening, verktøylære og frem til og med lommeuret. De skal bl.a. lage sitt egel urverk.
FUN synes dette lover meget bra og at de to lærerne Per Henriksen og Bjørn Nordahl gjør en meget bra jobb. Elevene står fritt i å velge vei etter å ha bestått dette året, som FUN mener kan være en meget bra start frem mot en god fagurmaker.

En av elevene er medlem i FUN og har nå sendt oss et lesebrev.

Ja, hei igjen... på skolen nå om dagen har vi begynt å lage vår egen klokke så vidt.
Har funnet alle mål, begynt å skjære ut plater i pleksi til bruk som verkplater, noen har lagd pillarer, andre tegner litt angående design.
Innimellom driver vi litt med veggur vi har liggende og kommer inn.
først kommende Søndag drar vi til Danmark og skal være på skolen der ei snau uke, noe vi gleder oss til.
Se åssen de har det, hva de holder på med og åssen opplegg de har og å dra som en klasse bli artig.

Hilsen
Marius Løkken Danielsen
Elev.

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.