Startside arrow Artikler arrow Urmaker Jon Lindstrøms nye bok
søndag 23. februar 2020
Urmaker Jon Lindstrøms nye bok Skriv ut E-post
søndag 30. november 2008
Bokanmeldelse av boka :
Jord, Ild og tidmåling
Av Jon Lindstrøm
Dette er en bok det må ha tatt enormt med tid, studering og tankearbeid for å lage.
Vi følger hovedpersonen Karoline, i hennes kamp for å lære seg urmakeriet. Underveis lærer vi oss masse klokkehistorie og filosoferer over håndverk i forhold til moderne masseproduksjon.
Her er massevis å lære, mye å tenke over, mus som prater, hemmelighetsfulle dverger og mye mer.
Boken er noe tettskrevet, slik at den kan være litt tung å lese, men historien gjorde at jeg ikke ville legge boken fra meg. Og dermed leste jeg den i løpet av en drøy uke.
Men den taes frem igjen og igjen.
Hilsen
Urmaker Tim Benjamin Davidsen
Sarpsborg 19.12.2008
 

 
Jon Lindstrøms nye bok
som han har gitt navnet:
Jord, Ild og Tidmåling

kr. 200,- + porto
les bokanmeldelsen

Du bestiller boka direkte fra Jon Lindstrøm :
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. eller telefon 22293973

Jon Lindstrøm, Urmakermester.
Etter utdanningen arbeidet han ved Eterna-fabrikken i Grenchen i Sveits. Han var deretter ansatt ved A, Hausammanns verksted i Oslo med særlig ansvar for urmerkene Certina og Longines. I 1969 etablerte han eget verksted i Oslo. På 80-tallet var han deltidslærer i urmakerfag ved Elvebakken videregående skole. I de siste 20 årene har Jons ur-faglige kunnskaper kommet til nytte for norsk urbransje og for publikum gjennom hans engasjement som styremedlem i Urmuseet på Teknisk Museum i Oslo og i en rekke andre faglige fora.
Fra 2006 har Jon vært styremedlem i organisasjonen Fagurmakerne Norge som arbeider for å styrke urmakeriet som et verneverdig og genuint håndtverk.
Jon J. Lindstrøm har skrevet en rekke fagartikkler og historiske oversikter til fagblader og aviser.

Dette er en bok som drar leseren inn i en fortelling der urets historie er flettet sammen med Jon's gode fortelleregenskaper.
Jord, Ild og Tidmåling er et horologisk eventyr, tenkt som en smaksprøve på hva det å lære seg et håndtverk kan bety for et ungt menneske.
Det hele er flettet inn i historien om urmakeren Karoline som strever med å finne seg en plass i tilværelsen.
Boka rommer en fantasifull fremstilling av det bærbare urets historie og presenterer noen av urmakerfagets fremste personligheter.

Hva det vil si å være håndtverker?
Hvilke kvaliteter ligger i den handlingsbårne, den tause kunnskapen?
Hva vil det si å arbeide med hendene, med en kunnskap som ikke er knyttet til språket?
Håndtverkernes bevegelser forteller historier der det ikke finnes ord for.
Urmakeren Karoline prøver å orrientere seg i kunnskapens tause verden.
Håndtverkets verden.

Jon Lindstrøm 
 

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.