Startside arrow Nyheter arrow Vil du kjpe en falsk Rolex?
onsdag 27. mai 2020
Vil du kjpe en falsk Rolex? Skriv ut E-post
onsdag 17. september 2008

Smuglerflom av piratvarer inn i Norge !

- Utviklingen er helt klart bekymringsfull, og særlig når man ser på den økonomiske siden. At vi har stoppet varer til en verdi av 23 millioner kroner på et halvt år, sier noe om omfanget. Det er tydelig at dette er organisert virksomhet, sier underdirektør Anita Graff i Toll- og avgiftsdirektoratet til Vårt Land.

Tollvesenet varsler nå hyppigere kontroller. Fra 1. september 2007 fikk de utvidet fullmakt til å holde tilbake mistenkelige varer.

Synderne tollerne er ute etter er ikke de med piratkopierte solbriller fra Syden, men de som importerer i stor stil, for eksempel legemidler. 2.500 falske legemidler ble stoppet i første halvdel av 2008.

- Vi intensiverer arbeidet med å stoppe falske medisiner. Vi jobber tett med Legemiddelverket og vil i tillegg ha hyppigere kontroller, sier Graff.

Spesielt florerer det av falske legemidler på nettet. Hele 62 prosent av legemidlene som omsettes der er falske, opplyser organisasjonen European Alliance to Safe Medicines.

OECD anslår at det ble omsatt vareforfalskninger og piratkopier internasjonalt for 200 milliarder dollar i 2005.
(© NTB 12.08.2008 kl. 09:43, Sist oppdatert 12.08.2008 kl. 09:44)

Gå inn her og se hva en Rolex-fake er:
http://www.productdose.com/article.php?article_id=6460

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du m sl p Javascript for kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du m sl p Javascript for kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du m sl p Javascript for kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du m sl p Javascript for kunne se den.