Startside arrow Nyheter arrow Et nytt innbrudd i Sarpsborg
lørdag 30. mai 2020
Et nytt innbrudd i Sarpsborg Skriv ut E-post
onsdag 27. august 2008

les siste nytt 28.8.08 under "les mer"

Millioninnbrudd hos urmaker i Sarpsborg natt til onsdag 27.8.2008

Tyver har stjålet klokker for over 1 million kroner hos Protid Urmaker Karlsøen.

 
Sakset fra Sarpsborg Arbeiderblad 27.8.2008
Av
Gry Pettersen
Publisert 27.08.2008 - 09:29 Oppdatert 27.08.2008 - 11:01

Ubudne gjester har i natt brutt seg inn i butikklokalene til Urmaker Karlsøen. De har fått med seg mellom 200 og 300 armbåndsur til en verdi av 1 - 1,5 millioner kroner.

Tyvene skal ha tatt seg inn gjennom et tak og knust en rute i bakgården.

Dette er det andre millioninnbruddet hos urmakeren i Sarpsborgs gågata på drøye to år. I april 2006 stjal innbruddstyver klokker for 1 million kroner fra urmakeren.

Også natt til mandag hadde tyver brutt seg inn hos urmakeren. Da ble imidlertid de uvedkommende skremt av en alarm og fikk ikke med seg noen verdisaker.

Dette skjedde hos samme urmakerforetning 20 april 2006:

Stjal klokker for 1 million

Innbruddstyver stjal i natt armbåndsur til en verdi av nærmere en million kroner fra Urmaker Karlsøen i Sarpsborg sentrum før de la ut på en vanvittig bilferd gjennom gågata.


LES SISTE NYTT OM INNBRUDDET (28.8.2008)


VIA TAKET: Tyven(e) tok seg inn urmakerforretningens bakgård via tak og verandaer på nabobygninger. Her forsøker en polititjenestemann å sikre eventuelle spor. (Foto: Erik Langsæter)

Klokketyver tok tiden til hjelp

 

Publisert 28.08.2008 - 06:30 Oppdatert 28.08.2008 - 07:27
 
Natt til mandag måtte tyven(e) forlate urmaker Karlsøens butikk med uforrettet sak. Men de ubudne gjestene valgte å ta tiden til hjelp. Og natt til onsdag var klokkekuppet et faktum.

Det var et trist syn som møtte urmaker Morten Karlsøen da han kom jobb ved åttetiden onsdag morgen. Borte var nesten alle armbåndsurene i butikklokalet.

- Det dreier seg om rundt 300 klokker til en samlet verdi av mellom en million- og halvannen million kroner. Innbruddet vil selvsagt få konsekvenser for den daglige driften framover, konstaterer en nedbrutt Karlsøen.

(Les mer under bildet)

STENGT: Morten Karlsøens urmakerforretning måtte holde stengt i går på grunn av det spektakulære innbruddet, der det forsvant klokker for nærmere en halv million kroner.

Det er for øvrig kun drøye to år siden sist urmakeren i gågata ble rammet av et stort innbrudd. Men den gang ble butikken hans utsatt for et såkalt "sjokkbrekk." En rambukk ble da brukt for å knuse butikkens inngangsparti. Denne gang har tyven(e) kommet via diverse tak og gjennom et vindu i bakgården.

Skremt

Samme vei ble brukt natt til mandag. Da ødela inntrengerne et annet vindu mellom bakgården og butikken De var inne i selve lokalet, men skal da ha blitt skremt av en alarm.

- Samme natt ble to personer observert på et tak i bygningen ved siden av, sier Morten Karlsøen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Urmakeren har dessverre ikke klokkertro på en snarlig oppklaring. Men han håper.

- Ja, men jeg frykter at klokkene vil forsvinne raskt ut av landet.

Kjemper mot tiden

Men det spektakulære innbruddet vekker urinstinktet i erfarne politietterforskere. Og selv om Tore Abrahamsen, kriminalsjef ved Sarpsborg politistasjon, vet at det kan bli en kamp mot klokka for å få brakt armbåndsurene tilbake til rette eier, gjør han og kollegaene alt som står i deres makt.

(Les mer under bildet)

BRUTT OPP: Vinduet til venstre ble spikret igjen med ei treplate etter mandagens innbrudd. I går knuste tyven(e) glass og brøt opp metallstenger i vinduet til høyre.

- Vi er flere ved politistasjonen som nå jobber med saken. Så langt er det ikke mye jeg kan si om etterforskningen, men vi antar det er snakk om flere enn en gjerningsmann, sier han.

Onsdag formiddag ble det foretatt grundige åstedsundersøkelser. Både inne i selve butikklokalet og på tak og verandaer i sidebygninger.

Publikums hjelp

Abrahamsen ønsker foreløpig ikke å utdype om politiet mener det står lokale kriminelle, eller utenbygds kjeltringer bak det "veltimede" klokkebrekket.

- Vi håper at publikum kan hjelpe oss med løsningen. Innbruddet skjedde mellom klokken 22 tirsdag og 08 onsdag. Dersom noen har sett eller hørt noe rundt butikklokalet, eller ved tak og verandaer på de nærliggende bygningene, er vi takknemlige for tips. Det samme gjelder observasjoner natt til mandag. Det er nemlig ingen hemmelighet at vi tror samme personer står bak de to innbruddene, forteller han.

 
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.