Startside arrow Nyheter arrow Urmakerfagets venn i Norge er Æredsdoktor i USA
mandag 01. juni 2020
Urmakerfagets venn i Norge er Æredsdoktor i USA Skriv ut E-post
onsdag 06. august 2008
FUN gratulerer Steinar Opstad med Æredsdoktorgraden.

Steinar har gjort en fantastisk jobb for Fagurmakerne FUN og er levende interessert i urmakerfagets fremtid i Norge !
Klipp fra Sarpsborg Arbeiderblad 4 august 2008

Nå er Opstad æresdoktor

Som den første nordmann siden daværende kronprins Olav, er sarpingen Steinar Opstad tildelt æresdoktorgraden ved University of North Dakota.

Publisert 04.08.2008 - 11:51 Oppdatert 04.08.2008 - 13:08
 
 
ÆRESDOKTOR: Sist lørdag ble sarpingen Steinar Opstad (t.h.) tildelt æresdoktorgraden ved University of North Dakota av universitetspresident Robert Kelley. (Foto: Privat)
 
Steinar Opstad er dermed den andre nordmannen i universitetets 125-årige historie som mottar en slik æresdoktorgrad. Den første var daværende kronprins Olav i 1939.

Foran 2.000 tilhørere, som besto av 300 studenter som fikk sine eksamensbevis og et hundretall professorer, holdt den 67 år gamle æresdoktoren fra Sarpsborg dagens tale før universitetspresident Robert Kelley tildelte Opstad æresdoktorgraden.

Samfunnsbygger

Kelley takket Opstad for hans utrettelige innsats for utdanning og internasjonal forståelse, for å ha startet The American College of Norway i Moss og for å ha utviklet grunnlaget for et samarbeid mellom Sarpsborg og Grand Forks, der universitetet ligger. Han beskrev Opstad som en samfunnsbygger og en inspirasjon for University of North Dakota. Opstads æresdoktorgrad er anbefalt av alle fakulteter ved universitetet og ble besluttet tildelt av styret for høyere utdanning i delstaten.

I sin tale la Steinar Opstad vekt på behovet for å se utover sitt eget land og forstå verden utenfor for stadig bedre livslang læring og behovet for aldri å gi opp å nå sine mål.

Startet av nordmenn

Da SA intervjuet Opstad i forbindelse med utnevnelsen i april i år, uttalte han at han håper utnevnelsen kan være en døråpner i utdanningssamarbeidet mellom Sarpsborg og Grand Forks.

- Det reduserer ikke akkurat mulighetene til å få til ytterligere samarbeid. En æresdoktor har den fordelen at han får møte og gjøre avtaler med hvem han vil, humret Opstad da det ble kjent at han var utnevnt til æresdoktor ved det universitetet i USA som har det høyeste antallet norske studenter, og som i 1883 ble startet av norske immigranter. UND er i dag et ledende universitet i USA for studier innen luftfart, økonomi, tradisjonelle universitetsfag og entreprenørskap og nyetablering.

Traff senatorer

Etter lørdagens offisielle tildeling av æresdoktorgraden ble Steinar Opstad, hans kone Gudveig og venner som var kommet fra Norge takket av et stort antall besøkende som hadde kommet fra flere steder i USA for å overvære seremonien - blant dem ledende politikere, senatorer og vitenskapsmenn.

 
 

Kommentarer

Gratulerer Steinar! Jeg er overbevisst om at din nye status vil gjøre det enda enklere å få i gang noe stort i Sarpsborg. La oss for en gang for alle glemme at den statlige høyskolen flyttet til Fredrikstad, vi har alle sett hva private initiativ kan få til!Håper du møter mye velvilje i rådhusets korridorer.
 
 
 
 
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.