Startside arrow Nyheter arrow Lesebrev nr. 4 fra svensk urmakerskole, Stian Ødegård
lørdag 11. juli 2020
Lesebrev nr. 4 fra svensk urmakerskole, Stian Ødegård Skriv ut E-post
lørdag 07. juni 2008

Sommerhilsen fra elev på Svensk Urmakerskole, Stian Ødegård, 7.6.2008

Hei
Nå er det snart sommer ferie og torsdag hadde vi våres siste(av 5) del eksamen iht. Wostep for å komme videre til siste året. Opptrekksakse og Tapp/kona som vi har dreiet blir sendt ned til Sveits for bedømning.
Tapp/kona er en 2mm sylinder som vi dreier en 8 mm lang kon som går fra 1.7 mm til 0..6 mm der den ender opp i en 0.21mm og 0.5 mm lang trykkpolert tapp. Totalt er den 15,5 mm lang. Denne øvelsen er mest for å lære dreiing i blåstål og trykkpolering av tapper.
Neste uke er det er det skole avslutting med en bedre lunch. Avgangselevene får stipendier fra sponsorer, det er klokker, verktøy og kurs i Sveits. Noen taler blir det også.
Skolen satser fullt på Wostep programmet og må kjøpe nye urmakerbenker. Det er en stor investering og skolen trenger sponsorer. Dette håper jeg de får til.
Se: http://www.urmakarskolan.com/
Vi har også vært på studietur til Stockholm for å se en klokke utstilling på statsmuseet. Det var en stor utstilling med masse innlånte klokker ikke bare fra Sverige, men også andre land. Utstillingen var stor og det var masse fint å se.
Etterpå besøkte vi verkstedet til Time Promotion, Breitling Nordic, en stor og fin villa med verksted i kjelleren.
Ønsker alle en god sommer
Hilsen Stian
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.