Startside arrow Artikler arrow Colombus Watch Co, USA
søndag 23. februar 2020
Colombus Watch Co, USA Skriv ut E-post
tirsdag 20. mai 2008

Historien om The Colombus Watch Co, USA


skrevet av urmakerstudent Tim Benjamin Davidsen
april 2008


The Columbus Watch Company
 
 
Grunnleggeren av The Columbus Watch Company, Dietrich Gruen, ser vi bilde av til høyre. Han ble født I Osthofen, Tyskland i 1847
Etter å ha gått på offentlige og private skoler, ble han i en alder av 15 år sendt hjemmefra for å lære seg urmakeryrket.
I 1867 reiste han til USA, og her traff han sin kone, Pauline Wittlinger. Hennes far var urmaker, og etter en stund begynte Dietrich å arbeide for ham.
 
Dietrich`s første store bidrag til urmakeriet var et sikkerhetsdrev han tok patent på i 1874.
 
Så, i 1876, startet han The Columbus Watch Manufacturing Company.
Dietrich var svært opptatt av lommeurenes størrelse og komforten med å bære dem. Derfor introduserte han 16 linjers ur som et alternativ til de tunge og tykke 18 linjers urene som var vanlig på denne tiden.
 
Dietrich ledet selskapet sammen med William J. Savage. Han var sønn av en suksessrik forretningsmann og bidro med kapital til firmaet.
Under ledelsen til disse to gikk firmaet godt og begynte etter hvert å fange interesse fra banker og investorer. Selskapet ble reorganisert i 1882 og flyttet inn i nybygde fabrikkbygninger.
Helt i starten av selskapets historie, importerte de råverk fra Sveits, men det var det nå slutt på. Selskapet produserte nå sine egne urverk i USA.
 
Lenge gikk det bra for det lille selskapet, men panikken i 1893 var svært ødeleggende for den amerikanske urindustrien. Dette var en av de verste økonomiske periodene i amerikansk historie, bare slått av den store depresjonen.
 
Dietrich forlot selskapet i 1894. Selskapet ble etter dette reorganisert, refinansiert og fikk nytt navn: The New Columbus Watch Company.
 
The Complete Price Guide to Watches indikerer at Dietrich forlot selskapet rundt serienummer 229000. Har man altså et ur med tidligere serienummer, er dette fra tiden før Dietrich forlot selskapet.
 
Det nye selskapet klarte seg fram til 1903. Da ble innholdet, inkludert verktøy og lagrene med urverk kjøpt opp og fraktet til Indiana. Dette utstyret ble brukt til å danne The South Bend Watch Company.
 
Dietrich og sønnen Frederick startet så etter hvert D. Gruen and Son, men det er annen historie.
 
 
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.