Startside arrow Artikler arrow Smått og godt,
lørdag 11. juli 2020
Smått og godt, Skriv ut E-post
fredag 02. mai 2008
 
 
 
 
Smått og godt
skrevet av urmaker Jon Lindstrøm 2.5.2008


Smått er godt!
 
 
Time Aeon.
Noen av urmakerne på verdens elite lag har slått seg sammen for å verne om urmakerfaget. Time Aeon heter laget. Selv verdens dyktigste fagfolk kjenner trykket fra industrien så sterkt at de føler sin selvstendighet truet. Dette er elite laget som spiller ut kreasjonene sine på arenaen Haute Horlogerie”. Spørsmålet er om disse verdens fremste urmakere, og med dem urmakerfaget, kan overleve i den nådeløse konkurransen fra urindustrien.
På egne og fagets vegne har de varslet om at det er fare på ferde.
Lilleputt.
Og hva med oss andre som spiller på lilleputt laget. Hvem skal vi spille sammen med når industri gigantene nekter oss medlemskap i det gode selskap. Fordi vi omsetter for lite, eller ligger for tilbaketrukket til å markedsføre de stores merkevarer. Skal vi bare forsvinne, og med oss, det gode solide urmakerhåndverket?
FUN.
I FUN har vi skapt et levedyktig lilleputt lag, som med inspirasjonen fra stjerne urmakerne i Haute Horlogerie kan skape et levedyktig alternativ på grasrota. Står vi sammen om de gamle gode håndverkstradisjonene, kan vi skape et levedyktig alternativ til det industrielle råkjøret.
Det vi trenger er enkle gode kvalitets produkter, som med faglig utdanning, omsorg og pleie kan få et langt liv i landet. Får vi det til ligger veien til førstedivisjon åpen. La oss lete med ”lys og lykte” etter ærlige, solide, seiglivete produkter, som vi kan leve av. Som vi kan slippe å anbefale med senket blikk, fordi vi har måttet selge sjela vår til en eller annen industri gigant.
FUN prosjektet.
Da vi stiftet FUN skrev jeg en artikkel jeg kalte FUN PROSJEKTET. Jeg legger den ved nå fordi den kan være et utgangspunkt for diskusjonen om hvordan vi skal skape vår felles fremtid. Bli med på FUN laget!
 
J.J.L.
 
 
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.