Startside arrow Artikler arrow Nytt fra Sveits 24.4.08
tirsdag 02. juni 2020
Nytt fra Sveits 24.4.08 Skriv ut E-post
torsdag 24. april 2008
Nytt fra Sveits
Pressemelding fra Time Aeon.
Oversatt av urmaker Jon Lindstrøm


Nytt fra Sveits.
Pressemelding fra Time Aeon.
 
E n ny idealistisk organisasjon har sett dagens lys i Sveits. Fem uavhengige urmakere har annonsert en strategisk allianse. Målet deres er å opprettholde et høyt faglig nivå på Sveitsisk urmakeri, og revitalisere samtidens urmakerkunst.
 
Time Aeon (av gresk, og betyr noe sånt som tidsintervall). Dette er en ny strategisk urmakerallianse, som sikter mot støtte, promotering og opprettholdelse av den klassiske urmakerkunsten, selve håndverket med andre ord.
Initiativ tagerne inkluderer noen av samtidens fineste mesterurmakere.
 
De ønsker å bringe den klassiske urmakeren tilbake til sin opprinnelige ledende rolle og opprettholde den høyest mulige kvaliteten på urmakerkunsten. Dette er de ledende motivasjons faktorene i denne alliansen som består av fem høyt profilerte uavhengige urmakere. Alle er aktive i nyutvikling innen det høyere urmakeriet. (Haute Horlogerie.) Den Sveitsiske organisasjonen Time Aeon ble stiftet i Juni 2005. Teamet består av navn som: Philippe Dufour, Vianney Halter, Kari Voutilainen, Robert Greubel og Stephen Forsey. Disse mennene har besluttet og slå sine krefter og kunnskaper sammen for å opprettholde urmakerkunsten og fremme en sunn etisk praksis. ( Søk på hjemmesidene til disse kara her, så går det opp for noen og enhver at dette ikke er hverdagskost.)
 
Videre. Time Aeon er ikke et bransje merke. Grunnleggerne understreker at de fortsatt vil drive sine uavhengige virksomheter. Dog vil de gjennom Time Aeon alliansen sammen løse problemstillinger som de har felles.
Problemstillinger som:
- En følelse av isolasjon.
- En mangel på kreative og teknologiske synergier. (At ting virker sammen.)
- En mangel på kunnskap og ferdigheter.
- En økende mangel på høyt kvalifisert arbeidskraft.
- Trangen og nødvendigheten av videre utvikling.
- Bevisstgjøring om at urmakeriet er fult akseptert som en egen kunstform.
 
Time Aeon omfatter tre viktige områder: Allianser, kulturarv, foretaksomhet og entreprenørskap. Hver av disse er ment å kunne settes i forbindelse med det overstående.
 
Martial Fragniere og Laurent Bardet er administratorer og med grunnleggere av Time Aeon. De har innsett behovet for støtte til promotering av faget, for å opprettholde den høyere urmakerkunsten. For å kunne finansiere alliansens drift vil Time Aeon selge eksklusive modeller av medlemmenes ur. Disse vil bære Aeons distingverte stempel.
 
For å bevare disse mesterurmakernes uvurderlige handlekraft og omtanke har alliansen latt seg inspirere av filosofien og kunnskapen fra de gamle tradisjonsrike håndverkslaugene. Alliansens grunnleggere har avgitt følgende erklæring:
- Å videreføre deres kunnskaper.
- Å utføre urmakerkunsten som et middel til et originalt personlig kunstnerisk utrykk.
- Å sikre at deres horologiske mesterverk blir skapt i en ånd av høyeste kvalitet og utmerkelse.
- Å sikre at komponentene blir finisjert til den høyeste standard og følgelig også til den best mulige håndverksmessige utførelse. Dette for å garantere uret lang funksjonsevne og levetid, samt at det vil bevare sin verdi over lang tid.
 
Time Aeon publiserte denne strategiske alliansen og dens formål offentlig på en pressekonferanse som ble holdt i Sveits den 20/1 06.
 
Hjemmeside: www.timeaeon.com .
 
Oversatt av J.J.L.
 
Liten kommentar til slutt.
Her ser vi altså at man selv i Sveits ser det nødvendig å slå ring rundt det klassiske urmakerfaget. For de selvstendige og frie urmakerne er det også blitt nødvendig og markere en avstand til industrien, som ellers truer med å knuse dem. Her blir det demonstrert hvor viktig det er og ikke glemme det gamle håndverkets idealer og føre dette fine faget videre inn i fremtiden. Vi kan være litt stolte i FUN over å ha forstått dette.
J.J.L.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.