Startside arrow Artikler arrow Minerva slutter seg til Time Aeron, 24.4.2008
lørdag 11. juli 2020
Minerva slutter seg til Time Aeron, 24.4.2008 Skriv ut E-post
torsdag 24. april 2008
Minerva slutter seg til Time Aeron for å fremme utdannelse og faglig overlevelse


Minerva slutter seg til Time Aeon for å fremme utdannelse og faglig
overlevelse.
 
Klippet, fritt oversatt, og forkortet fra en artikkel av Christophe Roulet.
 
Minerva instituttet som hører inn under Richemont group slutter seg til Time Aeon for å sikre at urmakeriets nedarvede kunnskapskjede kan forlenges videre inn i fremtiden. Urindustrien opparbeider fond som kan gjøre institutter som Minerva i stand til å overleve og formidle gammel kunnskap, som er helt nødvendig, for at urmakerfaget ikke skal gå til grunne. Samarbeidet mellom Time Aeon og Minerva instituttet vil være til fordel for begge parter.
 
 
Beskytte urmakeriets røtter.
 
Minerva instituttet for forskning i finere urmakeri og Time Aeon har de samme målene når det gjelder å fremme de til dels kunstneriske tilnærmingene til faget. Uavhengige aktører står for håndverk av høyeste kvalitet. Målet er å videreføre denne høye fagkunnskapen, og ved å gjøre dette beskytte kunnskapen globalt. Time Aeon ønsker å bistå unge urmakere som ønsker å starte for seg selv, med administrasjon og finansiering, og ikke minst med en hver form for faglig trening. Dette vil også si at vi arbeider mot en forståelse av at uavhengig urmakeri i samtiden blir betraktet som en egen kunst form.
 
Navnet Minerva er synonymt med Sveitsisk urmakertradisjon, og artistisk utført urmakerhåndverk i ordets beste betydning, slik det vil bli formidlet når instituttet feirer sitt 150 års jubileum senere i år. ”Vi er fast besluttet på å fremme og forlenge denne arven som er rik på faglige tradisjoner og århundrer med gamle teknikker”. Forklarte Minervas tekniske direktør Demetrio Cabiddu. ”For å nå disse målene øker vi våre bestrebelser innenfor utdannelse, det samme som Time Aeon også har som mål. Dette er grunnen til at vi ønsker å arbeide med Time Aeon, for om det blir nødvendig også å kunne få midler til å trene unge urmakere”.
 
Konkret vil Minerva instituttet produsere en Grand Chronographe Email Grand Feu i platina, fra Montblanc Villeret 1858 kolleksjonen. Det blir kun laget et ur, det vil bli solgt på auksjon og pengene vil tifalle Time Aeon. Minerva instituttet vil også stille verksteder, resurser og ekspertise til rådighet for Time Aeon. Dette for å hjelpe organisasjonen til å nå sine idealistiske mål.
 
”Vi er her som urmakere og kolleger for å formidle vårt budskap”, sier Vianney Halter. Han fortsetter. ”I dag blir ikke ur først og fremst betraktet som tidsmålere, men noe mye mer enn det, de har et uttrykk i seg selv som hever dem høyt over urene fra den industrialiserte masseproduksjonen. Vi må forsvare dette kunstneriske utrykket, fordi vi vet at det blir stadig vanskeligere for frittstående urmakere å klare seg. Inngangs billetten til dette faget blir stadig dyrere og konkurransen øker. Det er derfor bare å akseptere at vi må hjelpe unge urmakere som har som mål og fremme det språket vi ønsker å snakke”. Minerva instituttet slutter seg med dette til de andre støttespillerne innenfor Time Aeon, hvis målsetting det er å bevare det finere urmakeriet fra å forsvinne i konkurransen med ur industrien.
 
J.J.L.
 
 
 
 
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.