Startside arrow Artikler arrow Men Minarvafabrikken var ikke død, 24.4.2008
lørdag 11. juli 2020
Men Minarvafabrikken var ikke død, 24.4.2008 Skriv ut E-post
torsdag 24. april 2008
Men Minervafabrikken var ikke død !
oversatt av urmaker jon Lindstrøm


Men Minerva var ikke død!
 
Klippet, oversatt, fritt fortalt og forkortet etter Christophe Roulet.
J.J.L.
 
Her har det skjedd saker og ting siden familien Frey kastet inn håndkleet i januar 2001. Italienerne med Beppe Menaldo i firmaets ledelse overtok etter Frey familien. Italienerne la produksjonen opp på et meget høyt nivå, med enkle fine urverk av gammel produksjon som ble finisjert for hånd til et meget høyt nivå. På skivene sto det stolt, ”Laget for hånd i Villeret”. Dette gikk tydeligvis ikke så bra for nå har Richemont group overtatt det gamle firmaet og lagt Minerva under Montblanc som skal benytte Minervas verk i sine mest prestisjetunge kreasjoner. I september 2008 skal Minerva feire sitt hundre og femti års jubileum. Ingen slipper inn i den ærverdige fabrikk bygningen fra 1902 før i september i år. Hensikten med investeringene Montblanc gjør i Minerva er for å beskytte den tradisjonelle kunnskapen dette firmaet står for. For her lager man enda ur på den tradisjonelle måten, nemlig for hånd.
Minerva skal utvikles langs tre spor. Første prioritet har vært å finne unge urmakere som kan trenes opp til å arbeide for hånd, som altså er tradisjon ved Minerva. Da Minerva slo seg sammen med Montblanc var det 22 ansatte. Nå er det 32 og antagelig vil antallet ha vokst til 45 ved slutten av året. Mesteparten av de nye rekruttene er urmakere, konstruktører og prototyp utviklere. Noen av disse skal spesialisere seg i urets gangsystem som skal tilpasses nye produkter.
 
Smått er godt.
 
Fase to i utviklingen befatter seg med selve bygningen fra 1902, som nå blir underkastet en fullstendig restaurering. Intensjonen er den samme her, å bevare det tradisjonelle. Det tredje og siste sporet, som beløper seg til flere millione sfr. er å bevare Minervas maskiner og produksjons verktøy. Dette blir nå oppgradert til på beste måte og kunne understøtte filosofien om en håndverksbasert produksjon. Disse investeringene vil sette Montblanc i stand til å forfølge målet om å skape nye calibere hvert år og produsere dem i små serier ikke mer en 250 ur på 2 år. Når de er solgt ut vil et nytt verk ta over plassen til det foregående. På denne måten vil urene opprettholde sin eksklusive karakter, det vil si 100% Villeret.
 
Montblanc ønsker å bevare dette lille firmaets ånd, som skjenker stolthet til urmakeriets tradisjoner. Med en produksjon på omtrent 250 ur, fullstendig skapt fra råmateriale. Minerva vil ikke være med i konkurransen om å skape de mest kompliserte urene, snarere det motsatte. På den siste salongen for høyere urmakeri presenterte de to håndopptrekks, enkelt trykker kronografer. Denne filosofien tror vi vil tiltrekke ur elskere og samlere, sies det fra Montblanc.
 
Montblanc som ellers produserer 100000 ur i året har med innlemmelsen av Minerva fått drømmen om å bli en ekte ur produsent til å gå i oppfyllelse.
 
J.J.L
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.